Ξανά υπερ-ειδικη διαδρομή στο ΟΑΚΑ για το Ράλλυ Ακρόπολις

Το μεγαλύτερο αθλητικό στάδιο της χώρας θα φιλοξενήσει την αυλαία του αγώνα του 2022.
ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2005
ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2005
AP

Το 2005, μια χρονιά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το ΟΑΚΑ πλημμύρισε με περίπου 70.000 θεατές, οι οποίοι, αυτή τη φορά, πήγαν για να δουν αγωνιστικά αυτοκίνητα να προσφέρουν μοναδικό θέαμα, ανοίγοντας το Ράλλυ Ακρόπολις εκείνης της χρονιάς.

Ήταν η πρώτη φορά που μια υπερ-ειδική διαδρομή αγώνα ράλι γινόταν σε στάδιο στη χώρα μας, κι αυτό από μόνο του αποτέλεσε ατραξιόν.
Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, ωστόσο την επόμενη χρονιά που επαναλήφθηκε το γεγονός, το ΟΑΚΑ μισογέμισε διότι η ελληνική εξυπνάδα να αυξηθούν οι τιμές, απέτρεψε το κοινό.

Τώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λευτέρης Αυγενάκης, το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει και πάλι την υπερ-ειδική διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις, το 2022, πιθανότατα με νέα σχεδίαση από εκείνη του 2005-2006 κι απομένει να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες.

Επίσης, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, όπως είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Λευτέρης Αυγενάκης, θα περιλαμβάνει και του χρόνου παράλληλες δράσεις.

Μια από αυτές είναι η διεξαγωγή Συνεδρίου, στις αρχές του επόμενου μήνα, όπου το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Kapa Research θα αναλύσουν το οικονομικό αποτύπωμα και την απήχηση του αγώνα στη χώρα, ενώ προσκεκλημένοι από τη FIA, τον Promoter του θεσμού και την πλευρά των χορηγών θα σκιαγραφήσουν την επόμενη, υβριδική μέρα του θεσμού γενικότερα, και του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ειδικότερα.

Αναφορικά με το ευρύτερο πρόσωπο του αγώνα, έχοντας βάλει φέτος τα θεμέλια οργανωμένων Δράσεων Οδικής Ασφάλειας, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα ενισχύσει περαιτέρω τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και, όπως σημείωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, «το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Motorsport Greece, σε συνεργασία με την αθλητική οικογένεια, θα συνεχίσουμε μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να σχεδιάζουμε Δράσεις Οδικής Ασφάλειας σε όλη την Ελλάδα, με γνώμονα την ευαισθητοποίηση όσο περισσότερων συμπολιτών μας πάνω σε αυτό το ζήτημα».

Το παράδειγμα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα ακολουθήσει ακόμα μία σπουδαία διεθνής διοργάνωση, ο «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας», που αναβιώνει και πρόκειται να προβάλει διεθνώς μοναδικές εικόνες της χώρας από την Κρήτη μέχρι τα Γιάννενα, λίγο μετά το Πάσχα, οπότε έχει οριστεί η διεξαγωγή του.

Εξάλλου, ανακοινώθηκε η διοργάνωση στην Ελλάδα του θεσμού Rally Star, που τελεί υπό τη σκέπη της FIA:

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε νέους, ταλαντούχους οδηγούς και να τους δώσουμε τη δυνατότητα, με την υποστήριξη της Πολιτείας, να ανοίξουν τα φτερά τους. Για το λόγο αυτόν, διοργανώνουμε με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, με την οποία έχουμε εξαιρετική συνεργασία, το Rally Star.
»Πρόκειται για ένα θεσμό της FIA που “τρέχει” σε όλες τις ηπείρους και από όλα τα μέλη της, προκειμένου να αναδειχθεί η επόμενη γενιά οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ως αποτέλεσμα της «εισόδου» της χώρας και σε αυτόν το θεσμό, στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 θα προσμετρά και η κατηγορία Junior της FIA, με περίπου 12 συμμετέχοντες με Ford Fiesta Rally 3.

Η διοργάνωση του 2022 βρίσκεται πολύ πιο κοντά απ’ όσο ενδεχομένως δείχνουν οι ημερομηνίες, και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα εργάζεται πάνω στο σχεδιασμό του.

Δημοφιλή