«Ξενώνας» για πλαστά διαβατήρια

Σε μονοκατοικία στην Κυψέλη.

Σε άτυπο ξενώνα είχαν μετατρέψει μία μονοκατοικία τής Κυψέλης τα μέλη σπείρας, που εξάρθρωσαν τα στελέχη του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης. Οι αστυνομικοί εδώ και μήνες είχαν την πληροφορία για ένα κύκλωμα, που εξυπηρετούσε την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας και, ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, κατάφεραν να φτάσουν στην μονοκατοικία της Κυψέλης, όπου η σπείρα είχε την έδρα της.

Κατά την έφοδό τους, πέρασαν χειροπέδες σε πέντε μέλη του κυκλώματος, υπηκόους Κονγκό, τα οποία βοηθούσαν ομοεθνείς τους να έρθουν στη χώρα μας, τους φιλοξενούσαν και στη στη συνέχεια τους έδιναν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

Είχαν διαμορφώσει τα δωμάτια της μονοκατοικίας, ώστε να μοιάζει με ξενώνα, ενώ σε έναν χώρο είχαν και όλον τον εξοπλισμό για τα πλαστά διαβατήρια, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πολυμηχάνημα εκτύπωσης, αλλά και μία συσκευή ανίχνευσης πλαστών εγγράφων, προκειμένου να ελέγχουν εάν θα μπορούσαν να ξεγελάσουν τις αρχές με αυτά, που έφτιαχναν.

Δημοφιλή