Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την καθηγήτρια του μέσα στην τάξη και ενώ έκανε μάθημα

Η δασκάλα ήταν περίπου 50 ετών και πέθανε από καρδιακή ανακοπή όταν οι πρώτες βοήθειες έφτασαν στο σημείο. O δράστης συνελήφθη.
skynesher via Getty Images

Mαθητής λυκείου φέρεται να μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την καθηγήτρια του στη γαλλική πόλη Σεν Ζαν ντε Λου.

Ο τοπικός εισαγγελέας, Ζερομ Μπουριέ επιβεβαίωσε την επίθεση στο καθολικό, ιδιωτικό σχολείο ”Άγιος Ανδρέας” μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα μέσα σε τάξη το πρωί της Τετάρτης.

Ο μαθητής, ηλικίας 16 ετών σύμφωνα με την κυβερνητικό εκπρόσωπο, έχει συλληφθεί.

Η δασκάλα ήταν περίπου 50 ετών και πέθανε από καρδιακή ανακοπή όταν οι πρώτες βοήθειες έφτασαν στο σημείο.

Η γαλλική εφημερίδα Sud Ouest, όπως αναφέρει το BBC, υποστηρίζει ότι δράστης μπήκε στην τάξη ενώ η δασκάλα έκανε μάθημα, και της επιτέθηκε ενώ οι μαθητές άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι προς την κεντρική έξοδο του σχολείου.

Αργότερα δάσκαλοι και αρχές ζήτησαν από τα παιδιά να επιστρέψουν στις τάξεις τους για να ληφθούν και μέχρι να ενημερωθούν οι γονείς τους για να α παραλάβουν.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο μαθητής μπορεί να αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας. Είπαν ότι σε αυτό το στάδιο της έρευνας δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι το περιστατικό σχετίζεται με τρομοκρατία.

Ο Γάλλος υπουργός Παιδείας, ανέφερε σε ένα tweet του ότι οι σκέψεις του ήταν με την «οικογένεια, τους συναδέλφους και τους μαθητές» του θύματος. Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε πως οι αρχές θα στηρίζουν τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα και σχολίασε: ”Δεν μπορώ καν να διανοηθώ πόσο μεγάλο τραύμα προκαλεί όλο αυτό” σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, δασκάλους, παιδιά και γονείς.

Πηγή: BBC, Reuters