Γαλλία: Ο ράπερ MHD καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για δολοφονία

Ο MHD, ο οποίος είναι γνωστός για την ανάμειξη της τραπ και της δυτικοαφρικανικής μουσικής, το λεγόμενο «Afro trap», δήλωνε έως και την καταδίκη του αθώος.
via Associated Press

Ποινή φυλάκισης 12 ετών επιβλήθηκε στον Γάλλο ράπερ, MHD για τη δολοφονία ενός 23χρονου άνδρα στο Παρίσι το 2018.

Δικαστήριο του Παρισιού έκρινε ένοχο τον 29χρονο ράπερ MHD (το πραγματικό του όνομα είναι Mohamed Sylla) για συμμετοχή στη δολοφονία του Loic K που σχετίζεται με συμμορίες, αναφέρει το BBC.

Το θύμα χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο του MHD και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από περίπου 12 άτομα.

Ο MHD, ο οποίος είναι γνωστός για την ανάμειξη της τραπ και της δυτικοαφρικανικής μουσικής, το λεγόμενο «Afro trap», δήλωνε έως και την καταδίκη του αθώος.

«Από την αρχή, υποστήριξα την αθωότητά μου σε αυτή την υπόθεση και θα συνεχίσω να υποστηρίζω την αθωότητά μου», δήλωσε στο κατάμεστο δικαστήριο στο Παρίσι. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας.

Ωστόσο, ένας κάτοικος της περιοχής βιντεοσκόπησε το περιστατικό το καλοκαίρι του 2018 από το παράθυρό του και το αυτοκίνητο ταυτοποιήθηκε γρήγορα ότι ανήκε στον MHD. Άλλοι μάρτυρες τον αναγνώρισαν από το κούρεμα και τα ρούχα του.

Σε πέντε από τους συγκατηγορούμενους του MHD επιβλήθηκαν επίσης ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται μεταξύ 10 και 18 ετών. Άλλοι τρεις αθωώθηκαν. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό αν οι καταδικασθέντες θα ασκήσουν έφεση στη δικαστική απόφαση.

Ο MHD, ο οποίος έχει τεράστιο κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εργαζόταν ως διανομέας πίτσας στο Παρίσι πριν στραφεί επαγγελματικά στη μουσική.