Γυναίκα με σπάνια εγκεφαλική πάθηση μπερδεύει τον αρραβωνιαστικό της με παιδόφιλο και απαγωγέα

Εγκλωβίζεται στο παρελθόν για τουλάχιστον 24 ώρες.
Unrecognizable young woman in casual clothes overwhelmed and stressed lying on the sofa in the living room of her home. Concept of mental health, anxiety and depression.
Unrecognizable young woman in casual clothes overwhelmed and stressed lying on the sofa in the living room of her home. Concept of mental health, anxiety and depression.
Alvaro Medina Jurado via Getty Images

Η Κλοέ Μπαρνάρτ, 29 ετών από το Λέστερσιρ,της Μεγάλης Βρετανίας, αποκάλυψε ότι έχει τόσο κακή αμνησία που όταν παθαίνει κρίσεις αμνησίας δημιουργεί πολλά προβλήματα στους στους οικείους της.

Η νεαρή πάσχει από μια σπάνια εγκεφαλική πάθηση, η οποία την οδηγεί σε παροδική αμνησία, που διαρκεί συνήθως 24 ώρες με αποτέλεσμα να θυμάται μεν πράγματα, αλλά να εγκλωβίζεται στο παρελθόν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά σοβαρά επεισόδια, ιδιαίτερα με τον 39χρονο αρραβωνιαστικό της Τζέιμς Κάβιλ, τον οποίο έχει αποκαλέσει από παιδόφιλο, μέχρι και απαγωγέα κατά την διάρκεια των κρίσεων. Εκτός από τον Τζέιμς οι γονείς της Κλόε, Τρις 49 ετών και Ντέιβιντ 56 ετών είναι δίπλα της κάθε φορά που παθαίνει κρίσεις αμνησίας.

«Μπορώ να επιστρέψω σε οποιαδήποτε ηλικία. Έχω επιστρέψει στα έξι μου χρόνια. Αυτό ήταν τρομακτικό», είπε.

Όπως λέει στην The Sun, εκείνη την ημέρα είχε έναν καυγά με τον σύντροφο της, με την ίδια να ξυπνάει μέσα στο βράδυ, να πηγαίνει στο καθιστικό και να προσπαθεί να καταλάβει που βρίσκεται. «Κατέβηκα κάτω και υπήρχε μια σκάλα, δεν αναγνώρισα το σπίτι, αλλά σκέφτηκα «πρέπει να είναι δικό μου γιατί υπάρχει μια σκάλα και είμαι μόνο έξι», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο σύντροφός μου ήταν στον καναπέ με τον σκύλο, που δεν ήξερα ότι ήταν δικός μου. Κάθισα στις σκάλες και είπα «ποιος είσαι εσύ και ποιος είναι ο σκύλος; Θέλω τη μαμά μου και τον μπαμπά μου». Ήξερε τι να κάνει και να μην πανικοβληθεί. Με πήρε ξανά στον επάνω όροφο και έπεσε στο κρεβάτι εντελώς γυμνός και μου είπε να πάω στο κρεβάτι. Του είπα ότι δεν θα πάω στο κρεβάτι με ένα παιδόφιλο με πως θέλω τη μαμά και τον μπαμπά μου», ανέφερε στη συνέχεια.

«Προσπάθησα να τηλεφωνήσω στην αστυνομία αλλά μου πήρε το τηλέφωνό μου. Δεν ήθελα να με αγγίξει. Πήρα ένα κλειδί για να τον χτυπήσω αν χρειαζόταν. Με ρώτησε τι θα κάνω με αυτό και είπα, αν με πλησίαζε, θα τον χτυπούσα και ότι ήθελα τη μαμά και τον μπαμπά μου… Με ηρέμησε και μου είπε “ξέρω τη μαμά και τον μπαμπά σου”. Τους τηλεφωνήσαμε και μου εξήγησαν και όταν ξύπνησα το επόμενο πρωί, ήμουν εντελώς καλά», πρόσθεσε έπειτα.

Η Κλόε αποκάλυψε ακόμα μια δυσάρεστη εμπειρία στην Βρετανική εφημερίδα, όταν θεώρησε ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής από τον 39χρονο αρραβωνιαστικό της.

«Μια άλλη φορά επέστρεψα στα 16 μου. Ξύπνησα και ρώτησα τον Τζέιμς ποιος ήταν και ήξερε ότι είχα ένα επεισόδιο, οπότε με πήγε στη δουλειά με το φορτηγό του, έτσι δεν με άφησε σε ένα σπίτι χωρίς να ξέρω πού βρίσκομαι».

«Ρώτησα αν η μαμά και ο μπαμπάς μου ήξεραν ότι ήμουν μαζί του και του ζήτησα να τους τηλεφωνήσει και η μαμά μου μου είπε ότι αγαπάμε ο ένας τον άλλον και είμαστε αρραβωνιασμένοι. Ήθελα να την πιστέψω, αλλά δεν το έκανα και ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Του είπα ότι χρειαζόμουν ένα καφέ, οπότε σταματήσαμε σε μια υπηρεσία και ήμουν στην ουρά για την τουαλέτα και κοίταζα το προσωπικό και χωρίς να τραβήξω την προσοχή του, ρώτησα αν μπορούν να καλέσουν την αστυνομία», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε πως «επέστρεψα στο φορτηγό και κοιμήθηκα και όταν ξύπνησα, ήμουν 19 ετών που ήταν ένας χρόνος που γνώρισα τον Τζέιμς. Ήξερα ποιος ήταν, αλλά νόμιζα ότι δούλευε σε μια μάντρα. Ήξερα ότι ήμασταν σε σχέση, αλλά αναρωτιόμουν γιατί ήμασταν σε ένα φορτηγό και μου είπε απλώς «είσαι σε ζαλάδα» γιατί έτσι αποκαλεί τις κρίσεις… Κοιμήθηκα ξανά και όταν ξύπνησα ήμουν καλά».

Μέχρι στιγμής, η Κλόε δεν έχει επίσημη απάντηση για την αμνησία που παθαίνει, καθώς μία φορά το δίμηνο θα έχει και από μία κρίση. Παρόλα αυτά, οι γιατροί υποψιάζονται ότι μπορεί να συνδέεται με ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, διαγνώστηκε το 2018 μετά από ένα ταξίδι που είχε με τον αρραβωνιαστικό της, όταν ξαφνικά δεν μπορούσε να θυμηθεί το άτομο που είχε δίπλα της.

Έτσι, επειδή μπορεί να έχει οποιοδήποτε επεισόδιο ανά πάσα στιγμή αρχίζει να προσέχει περισσότερο, τόσο τα ωράρια του ύπνου της, όσο και την ψυχολογία της και κυρίως να μην αγχώνεται.

Η Κλόε είπε: «Ο ψυχολόγος μου, μου είπε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο δύο φορές στη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά σε εμένα συμβαίνει κάθε δύο μήνες».

Πηγή: Thesun.co.uk

Δημοφιλή