Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι στον κεντρικό σταθμό της Φρανκφούρτης - «Αρκετοί» τραυματίες

Τα κίνητρα του δράστη είναι ακόμη ασαφή.
ASSOCIATED PRESS

Ενας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι συνελήφθη από την αστυνομία της Φρανκφούρτης μετά από τραυματισμό πολλών ανθρώπων.

Η επίθεση σημειώθηκε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης την Τρίτη το πρωί. Ο ύποπτος συνελήφθη μετά από τραυματισμό «αρκετών» ανθρώπων, ανέφερε η τοπική αστυνομία στο Twitter.

Δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος για το κοινό, αλλά τα κίνητρα του δράστη είναι ακόμη ασαφή, τόνισαν οι αρχές, προσθέτοντας ότι θα δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες όταν έχουν στα χέρια τους νέα στοιχεία.

Η αστυνομία απέκλεισε μια μεγάλη περιοχή γύρω από το σημείο της επίθεσης, με τα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι στην περιοχή έσπευσε μεγάλος αριθμός οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung ισχυρίστηκε ότι ο ύποπτος ενήργησε υπό την επήρεια ναρκωτικών, αλλά αξιωματούχοι δεν έχουν επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ.

Τον Οκτώβριο, μια επίθεση με μαχαίρι στην πόλη της Δρέσδης είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός τουρίστα και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη ατόμου. Ως δράστης εκείνης της επίθεσης αναγνωρίστηκε ένας 20χρονος από τη Συρία και οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι αντιμετώπιζαν το συμβάν ως τρομοκρατική επίθεση.

(με πληροφορίες από RT)

Δημοφιλή