Γιατί η Εμίλια Κλαρκ απέρριψε ρόλο στις «50 Αποχρώσεις του Γκρι»

Η Εμίλια Κλαρκ, γνωστή παγκοσμίως για το ρόλο της Ντενέρις Ταργκάριεν στο «Game of Thrones», δεν είναι πρωτάρα στις γυμνές σκηνές. Ωστόσο, αυτός ήταν ο λόγος που απέρριψε το ρόλο της Αναστασία Στιλ στη σειρά ταινιών «50 Αποχρώσεις του Γκρι».

Σε συνέντευξή της με το The Hollywood Reporter, η ηθοποιός εξηγεί ότι ενώ αγάπησε πολύ το όραμα του σκηνοθέτη Σαμ Τέιλορ - Τζόνσον για τις ταινίες, τελικά είπε το «όχι» στην πρόταση για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι ταινίες είναι μεταφορές του μυθιστορήματος της συγγραφέως Ε. Λ. Τζέιμς με πρωταγωνίστρια μια φοιτήτρια που ξεκινά μια σχέση BDSM προτιμήσεων με έναν εκατομμυριούχο. Το ρόλο τελικά ανέλαβε η Ντακότα Τζόνσον.

«Η τελευταία φορά που ήμουν γυμνή στην κάμερα ήταν στα γυρίσματα του “Game of Thrones” πριν πολύ καιρό και μάλιστα ήταν κάτι που μου ζήτησαν, με ρώτησαν επειδή είμαι γυναίκα. Και είναι πολύ ενοχλητικό και έχω κουραστεί να το ακούω, επειδή το έκανα για το χαρακτήρα - δεν το έκανα για να κοιτάξει ένας άνδρας το στήθος μου, για όνομα του Θεού».

Και συμπλήρωσε: «Ήμουν γυμνή για ένα πολύ σύντομο τηλεοπτικό χρονικό διάστημα και τώρα αυτό θα με ”καθορίζει” για μια ζωή. Οπότε το να πω ”ναι” στο ”50 Αποχρώσεις του Γκρι” όταν το θέμα της ταινίας εστιάζει στη σεξουαλικότητα, το σεξ, το γυμνό, είπα ότι δεν πρόκειται να το κάνω και μετά να μην μπορώ να κοιτάξω κάποιον στα μάτια και να του λέει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να μου κάνει αυτή την ερώτηση», είπε η Κλαρκ.

Η ηθοποιός εμφανίστηκε γυμνή στη μικρή οθόνη κατά τη διάρκεια της σειρές και πιο συγκεκριμένα στην έκτη σεζόν, όταν ξέφυγε από τους Ντοθράκι απαγωγείς της, τυλιγμένη στις φλόγες και χωρίς ρούχα. Εκτός από την έκτη, εμφανίστηκε γυμνή και στην τρίτη σεζόν της σειράς.