Γιατί έφηβοι κλείστηκαν σε κλουβιά έξω από την έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη

Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία μαθητών και καθηγητών.

Καθώς η έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκάλεσε την Δευτέρα συμβούλιο στη Γενεύη, η Αμερικανική Ομοσπονδία Καθηγητών (AFT) διαμαρτυρήθηκε έντονα έξω από το κτίριο για τον διαχωρισμό παιδιών από τους γονείς στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πλαίσιο της πολιτικής μηδενικής ανοχής του Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Φυσικά, στον αγώνα δεν παρευρέθηκαν μόνο καθηγητές. Το «παρών» έδωσαν και μαθητές, οι οποίοι πρωτοτύπησαν με την διαμαρτυρία τους. Οι νεαροί διαδηλωτές κλείστηκαν σε ένα κλουβί και φορούσαν μπλουζάκια με το σύνθημα #ClassroomsNotCages (Τάξεις όχι Κλουβιά) κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μπροστά από τα κεντρικά του ΟΗΕ. Άλλοι κρατούσαν πανό όπου μπορούσε να διαβάσει κανείς «Τα παιδιά δεν θα πρέπει να κρατούνται. Τέλος».

Οι ομάδες υπεράσπισης των δικαιωμάτων μετανάστευσης παρακολούθησαν τον αγώνα τους, όπως και οι διεθνείς εκπρόσωποι από το Μεξικό, την Κένυα, τη Νότια Αφρική και τη Γερμανία, μεταξύ άλλων.

Τον Ιούνιο του 2018, η AFT, μαζί με την ισπανική ομοσπονδία, την PEN America και την NAACP (Οργανισμός για την προάσπιση των Δικαιωμάτων των Μαύρων Ανθρώπων) , υπέβαλαν επίσημη καταγγελία στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα σωματεία, η συγκεκριμένη πολιτική παραβιάζει πολλά πρωτόκολλα και αποτελεί μορφή βασανιστηρίων.

Οι ακτιβιστές ελπίζουν ότι το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ «θα εξηγήσει ότι αυτό που συμβαίνει στην Αμερική συνιστά παραβίαση των διεθνών συνθηκών για τα ανθρώπινα δικαιώματα», εξήγησε ο Ουάινγκαρτεν. Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα εξετάσει αυτήν την εβδομάδα την προσφυγή της AFT.

Πηγή: Fortune

Δημοφιλή