Γκάνα: Λιοντάρια κατασπάραξαν άνδρα σε ζωολογικό κήπο

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για να εξακριβωθεί το κίνητρο του εισβολέα και οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό.
.
.
FORESTRY COMMISSION GHANA

Λιοντάρια κατασπάραξαν έναν άνδρα, που σκαρφάλωσε δύο φράχτες και μπήκε στον περίβολο ζωολογικού κήπου στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκρα.

Ο μεσήλικας υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε από τα λιοντάρια. Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή και ο άνδρας σκαρφάλωσε δύο φράχτες για να μπει στον χώρο των λιονταριών, ύψους 3 και 6 μέτρων, αναφέρει το BBC.

Οι αρχές για τα άγρια ζώα υποψιάζονται ότι ίσως σκόπευε να κλέψει δύο σπάνια μικρά λευκά λιοντάρια, που γεννήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο στον ζωολογικό κήπο. Όταν ο άνδρας εισήλθε στον χώρο των λιονταριών, εκεί υπήρχαν ένα αρσενικό, ένα θηλυκό και τα δύο μικρά. Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για να εξακριβωθεί το κίνητρο του εισβολέα και οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

«Τα λιοντάρια έχουν μικρά, οπότε εάν πλησιάσεις υπερβολικά μπορεί να νιώσουν ότι προσπαθείς να τους πάρεις τα μωρά τους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός φυσικών πόρων, Μπενίτο Ογούσου Μπίο.

«Ζητάμε από το κοινό να απέχει από κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.

Μόνο περίπου δώδεκα λευκά λιοντάρια υπάρχουν στη φύση, σύμφωνα με το Global White Lion Protection Trust.

Δημοφιλή