Γλυκά Νερά: Έφεση καταθέτει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Τα επιχειρήματα κατά της καταδικαστικής απόφασης για ισόβια.
Eurokinissi

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στρέφεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που τον καταδίκασε ομόφωνα σε ποινή ισοβίων και κάθειρξη 11,5 ετών για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν, τη θανάτωση του σκύλου καθώς και την κατ’ εξακολούθηση ψευδή καταγγελία και κατάθεση για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Γλυκά Νερά: Έφεση καταθέτει ο πιλότος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορός του αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.

O 33χρονος πιλότος που οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη χθεσινή απόφαση ετοιμάζει την έφεσή του, η οποία θα κινηθεί σε τρεις άξονες κατά της ετυμηγορίας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ειδικότερα θα επικεντρωθεί:

  • στην απόρριψη του ισχυρισμού του βρασμού ψυχικής ορμής
  • στην ένσταση για την αποβολή της μάρτυρα, Ελένης Μυλωνοπούλου
  • στην απόρριψη ελαφρυντικών περιστάσεων

Σύμφωνα με τον νόμο, υπάρχει το περιθώριο 10 ημερών ώστε να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Το Δικαστήριο του επέβαλε για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της Καρολάιν την ποινή των ισοβίων, για τη θανάτωση ζώου τα 10 έτη κάθειρξης και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, ποινή ενός έτους για την ψεύδη καταγγελία και ποινή 3 ετών για την ψεύδη κατάθεση κατ’ εξακολούθηση και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Η ποινή κατά συγχώνευση είναι η ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, ενώ του επιβλήθηκε συνολική χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Απόρριψη ελαφρυντικών

Σύμφωνα με την απόφαση του το Δικαστήριο προχώρησε σε απόρριψη των ελαφρυντικών της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του προτέρου σύννομου βίου που αιτήθηκε ο Μπαμπης Αναγνωστόπουλος, σύμφωνα με την ομόφωνη κρίση του.

«Αναφορικά με το ελαφρυντικό του σύννομου βίου το δικαστήριο έλαβε υπόψη του τα κριτήρια που τίθενται με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Επιπλέον, το δικαστήριο εκτιμά ότι η αγορά του οικοπέδου εξ ολοκλήρου στο όνομα του, αν και είχαν καταβληθεί χρήματα από τους γονείς της Κάρολαιν, «είναι πράξη που δεν θεωρείται έντιμη» αναφέρεται.

Για το δεύτερο ελαφρυντικό το δικαστήριο έλαβε υπόψη του ότι στις 37 ημέρες μετά τη διάπραξη του αδικήματος, αλλά και πως ένας χρόνος από την τέλεση του αδικήματος είναι μικρό χρονικό διάστημα να αποδειχθεί η μεταστροφή του.

«Δεν μας προσκομίστηκε έγγραφο από τις φυλακές ότι δεν έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα» ανέφερε η Πρόεδρος του δικαστηρίου.

Πηγή: dikastiko.gr