Γουινόνα Ράιντερ: Ο Κόπολα του ζητούσε να με βρίσει στον «Δράκουλα» αλλά ο Κιάνου Ριβς αρνήθηκε

Η σκηνή της μεταμόρφωσης του Γκάρι Ολντμαν που πυροδότησε τα γεγονότα.
Amanda Edwards via Getty Images

Στην αρχή της μακροχρόνιας φιλία της με τον Κιάνου Ριβς αναφέρθηκε η Γουινόνα Ράιντερ -μεταξύ άλλων πολλών- σε συνέντευξη της στους The Sunday Times.

Η 50χρονη ηθοποιός, η πρωταγωνίστρια που μεσουρανούσε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και στην πορεία πήρε την «κάτω βόλτα» (το 2001 τη συνέλαβαν να κλέβει από κατάστημα), για να έρθει ξανά στο προσκήνιο χάρη στον ρόλο της στη σειρά του Netflix «Stranger Things», μίλησε για τον Κιάνου Ριβς και τα γυρίσματα της ταινίας «Δράκουλα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, το 1992.

Όλα ξεκίνησαν στη σκηνή που ο Γκάρι Όλντμαν, ο οποίος ενσάρκωνε τον Βλαντ Ντράκουλα, μεταμορφώνεται σε αρουραίους και η Μίνα, ο ρόλος της Ράιντερ, έπρεπε να δείχνει σοκαρισμένη, τρομοκρατημένη και να αρχίσει να κλαίει. Όταν ο Κόπολα είδε ότι η πρωταγωνίστρια του δυσκολευόταν να του δώσει στη σκηνή αυτό που ήθελε -στην προκειμένη περίπτωση, άφθονα δάκρυα - άρχισε να εξαπολύει προσβολές εναντίον της, αποκαλώντας την ακόμη και «πόρνη».

Σύμφωνα με τη Γουινόνα Ράιντερ, ο Κόπολα ζήτησε από τους άνδρες συμπρωταγωνιστές της, να τον ακολουθήσουν ώστε να την κάνουν να κλάψει.

«Υποτίθεται ότι έπρεπε να κλαίω, οπότε προσπαθούσε να κάνει τους πάντες -τον Ρίτσαρντ Γκραντ, τον Άντονι Χόπκινς, τον Κιάνου (Ριβς) να μου φωνάζουν διάφορα για να με κάνουν να κλάψω, αλλά ο Κιάνου δεν μπορούσε, ούτε ο Άντονι. Απλώς δεν λειτούργησε. Για να πω την αλήθεια, προκάλεσε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα», είπε η Ράιντερ.

Η άρνηση του Κιάνου Ριβς, ο οποίος στην ταινία έπαιζε τον δικηγόρο Τζόναναθ Χάρκερ και αρραβωνιατικό της Μίνα, σηματοδότησε την αρχή της φιλίας τους.

Όσον αφορά τη σχέση της με τον κορυφαίο Φράνσις Φορντ Κόπολα, η Γουινόνα Ράιντερ σχολίασε: «Με τον Φράνσις είμαστε καλά τώρα».

Και δεν ήταν μόνο η φιλία Ράιντερ - Κιάνου Ριβς που ξεκίνησε στα γυρίσματα εκείνης της ταινίας (η οποία εξελίχθηκε σε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία), καθώς το 2018, σε συνέντευξη της στο Entertainment Weekly, η Ράιντερ είχε πει ότι ο κινηματογραφικός γάμος της με τον Ριβς τελέστηκε στα γυρίσματα από έναν αληθινό Ρουμάνο ιερέα. Όπως είχε πει «παντρευτήκαμε στην πραγματικότητα στον Δράκουλα...»

Οι δύο πρωταγωνιστές έχουν συναντηθεί έκτοτε σε τρεις ταινίες, τα φιλμ «A Scanner Darkly» (2006), «Οι κρυφές ζωές της κυρίας Λι» (2009) και «Πρόσκληση σε γάμο» το 2018.

Με πληροφορίες από την αμερικανική έκδοση της HuffPost

Δημοφιλή