ΔΙΕΘΝΕΣ
05/04/2019 14:16 EEST | Updated 05/04/2019 14:18 EEST

ΗΠΑ: Αυτοκτόνησαν πέφτοντας από γκρεμό σκοτώνοντας και τα 6 παιδιά τους

Οδήγησαν σκόπιμα το όχημα εκτός πορείας.

Yahoo Magazines PYC

Δύο μητέρες και τα 6 υιοθετημένα παιδιά τους πέθαναν τον Μάρτιο του 2018, όταν το SUV που οδηγούσαν έπεσε από γκρεμό στην Βόρεια Καλιφόρνια υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Τώρα όμως ειδική επιτροπή αποφάσισε πως η πτώση ήταν αποστολή θανάτου, αφού από ότι φαίνεται η μία εκ των δύο οδήγησε σκόπιμα το όχημα εκτός πορείας.

Οι αρχές πίστευαν εδώ και καιρό πως η Σάρα Χαρτ και η σύζυγός της, Τζένιφερ Χαρτ, έριξαν το όχημα από το γκρεμό, σκοτώνοντας τα 6 παιδιά τους επειδή βρίσκονταν υπό έρευνα από την πρόνοια. Η επιτροπή η οποία αναγκάστηκε να καθορίσει τον τρόπο του θανάτου της οικογένειας κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση μετά από διήμερη ακρόαση μαρτύρων.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως η Σάρα Χαρτ είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα έρευνες στο διαδίκτυο στο διαδίκτυο τρόπους αυτοκτονίας με πνιγμό και η σύντροφός της φαίνεται να πάτησε συνειδητά το γκάζι για να στείλει το αυτοκίνητο στο γκρεμό.

«Και οι δύο είχαν αποφασίσει ότι αυτό θα ήταν το τέλος. Αν εκείνες δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα παιδιά τους, κανένας άλλος δεν θα τα είχε», δήλωσε ο Τζέικ Σλέιτς, ερευνητής της ομοσπονδιακής περιπολίας της Καλιφόρνια.

Οι αρχές έχουν ανακαλύψει τα σώματα των 5 εκ των 6 παιδιών, Μαρκίς, 19, Χάνα, 16, Ιερεμίας, 14, Άμπιγκεϊλ, 14 και Σιέρα, 12. Το 6ο παιδί ο Ντιβόντ, αγνοείται, αλλά θεωρείται νεκρός.

Ερευνητικά έγγραφα έδειξαν πως οι γονείς είχαν κατηγορηθεί πολλές φορές για κακοποίηση. Το 2010 η πρόνοια της Μινεσότα έλαβε έξι αναφορές για κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών, δύο εκ των οποίων κρίθηκαν θεμελιωμένες.

Το 2017 , όταν η οικογένεια είχε μετακομίσει στο Γούντλαντ, γείτονες δήλωσαν πως η κόρη τους Χάνα, χτύπησε μια μέρα το κουδούνι τους και τους ζήτησε να την μεταφέρουν στο Σιάτλ. Της έλειπαν δύο δόντια, ήταν πάρα πολύ λεπτή και είχε πηδήξει από το παράθυρο του ορόφου για να δραπετεύσει.

Στις 23 Μαρτίου, η πρόνοια αποφάσισε να λάβει δράση και να επισκεφθεί το σπίτι της οικογένειας. Δεν υπήρχε καμία απάντηση.

 

 

Πηγή: New York Times