Ζευγάρι δεν μπορεί να πουλήσει το σπίτι του λόγω γκάφας 130 ετών

Έχουν επανειλημμένα ζητήσει από τον Δήμο να διορθώσουν το σχέδιο πόλης που τους εμποδίζει να πουλήσουν την περιουσία τους.
.
.
Youtube

Ένα ζευγάρι από την Αυστραλία βλέπει τα συνταξιοδοτικά τους σχέδια να απειλούνται από ένα λάθος 130 ετών που καθιστά αδύνατη την πώληση της περιουσίας τους.

Ο Πέτερ και η Τσέριλ Πλόουμαν ζουν στο ίδιο σπίτι στην οδό Μπέγκα, στο Κοντέλο, στη Νότια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας εδώ και 20 χρόνια. Πριν από μερικά χρόνια, αγόρασαν το σπίτι δίπλα από το δικό τους από τον γείτονά τους με σκοπό να το φτιάξουν και να το πουλήσουν και με το κέρδος για να χρηματοδοτήσουν τη συνταξιοδότησή τους. Τώρα, αφού επένδυσαν τις οικονομίες τους σε αυτό, οι Πλόουμαν σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν ότι δεν θα μπορέσουν να πουλήσουν την περιουσία τους σε κανέναν, επειδή το σχέδιο πόλης που συντάχθηκε πριν από έναν αιώνα, όταν μπήκαν στο σχέδιο τα οικόπεδα, αναφέρει ότι το νέο τους σπίτι είναι χτισμένο σε διαφορετικό τεμάχιο οικοπέδου.

Ο κύριος και η κυρία Πλόουμαν μένουν στο τέταρτο σπίτι κατά μήκος του δρόμου τους, κάτι που λογικά θα το έκανε ΤΕΜΑΧΙΟ 4, μόνο που στην αρχική πράξη φέρει την ένδειξη ΤΕΜΑΧΙΟ 3. Όταν τα οικόπεδα μπήκαν στο σχέδιο, κάπου στη δεκαετία του 1800, τα πέντε χωράφια στην οδό Μπέγκα αριθμήθηκαν «ένα, δύο, τέσσερα, τρία, πέντε», αλλά οι Πλόουμαν δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να ελέγξουν.

Όταν αγόρασαν το σπίτι του ΤΕΜΑΧΙΟ 4 δίπλα τους, ο Πέτερ δεν εντόπισε το πρόβλημα, αλλά ο δικηγόρος του υποψήφιου αγοραστή που ενδιαφέρεται για το ανακαινισμένο σπίτι το έκανε.

«Ξέρω πού μένω», είπε ο Πέτερ στο Nine News. «Οι γραφειοκράτες δεν μπορούν να βρουν τα οικόπεδα και εμείς είμαστε αυτοί που πληρώνουμε το τίμημα για ενός λάθους που έγινε πριν από 130 χρόνια».

Δυστυχώς, ο ίδιος και η σύζυγός του δεν μπορούν να κάνουν πολλά για αυτό.

Έχουν επανειλημμένα ζητήσει από τον Δήμο να διορθώσουν το σχέδιο πόλης που τους εμποδίζει να πουλήσουν την περιουσία τους.

«Τους παρακαλέσαμε να έρθουν και να ρίξουν μια ματιά από το δρόμο για να καταλάβουν το μπέρδεμα, αλλά αρνούνται», είπε η κυρία Πλόουμαν.

Επιπλέον, εάν μια μέρα αποφασίσουν να πουλήσουν το δικό τους σπίτι, κανείς δεν είναι πιθανό να το αγοράσει, γιατί και αυτό βρίσκεται σε λάθος αριθμό οικοπέδου.

Πηγή: Nine.com.au