Ζευγάρι Βρετανών παραιτήθηκε από δουλειά με μισθό 23.000 ευρώ για να μετακομίσει μόνιμα στην Κρήτη

Πλέον ζουν με 5.500 ευρώ τον χρόνο και είναι ευτυχισμένοι.
|

Ήταν Αύγουστος του 2018, όταν ένα ζευγάρι από τη Βρετανία μαγέυτηκε από το Ρέθυμνο και αποφάσισαν να μετακομίσουν στη Μεγαλόνησο. Παράτησαν τις δουλειές τους και εγκαταστάθηκαν στο Χουμέρι, ένα ημιορεινό χωριό σε υψόμετρο 240 μέτρα, με περίπου 230 κατοίκους.

Ο Ματ (34 ετών) και η Στεφ (30 ετών) Τροτ είχαν μια επιχείρηση φροντίδας σκύλων στην χώρα τους κι έβγαζαν ετησίως 23.000 ευρώ. Είχαν βάλει, όμως, απο νωρίς στόχο για τη συνταξιοδότησή τους. Ονειρεύονταν να αγοράσουν το δικό τους σπίτι, επειδή έμεναν στο σπίτι των γονιών του Στεφ. Ήταν, όμως, λίγοι ανυπόμονοι, καθώς για τη σύνταξή τους μεσολαβούν άλλες τρεις δεκαετίες.

Έτσι πήραν τη μεγάλη απόφαση και έφυγαν για την Κρήτη, όπου πάντα ονειρεύονταν να ζήσουν μετά τη σύνταξη. Ξόδεψαν σχεδόν 60.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα μικρό σπίτι στο Χουμέρι και λένε ότι «ήταν η καλύτερη απόφαση που πήραν ποτέ στη ζωή τους». Δουλεύουν μόνο τα καλοκαίρια και πια ο νέος τρόπος ζωής τους απαιτεί κάτι παραπάνω από 5.500 ευρώ για να τα βγάλουν πέρα.

«Προσπαθούμε να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον και να επιστρέψουμε στη φύση όσο μας επιτρέπεται. Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι στόχος μας» δήλωσε στη βρετανική Metro o Στεφ αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά ακτιβισμού και οικολογίας που αποκολουθούν στο νησί μέχρι σήμερα. Έχουν στόχο να συγκεντρώσουν χρήματα και να στειρώσουν τις γάτες της περιοχής.