Ζιζέλ: Το μοντέλο κατηγορείται ότι προωθεί τον σατανισμό στο εξώφυλλο της Vogue

Η συγκεκριμένη πόζα μοιάζει με αυτή του Βαφομέτ, ενός πλάσματος που συνδέεται με τον διάβολο στα ιστορικά αρχεία της Ιεράς Εξέτασης των Ναϊτών Ιπποτών τον 14ο αιώνα.
Buda Mendes via Getty Images

Η Ζιζέλ Μπούντχεν, η Βραζιλιάνα Σουπερμόντελ που έχει κοσμήσει το εξώφυλλο της Vogue περισσότερες από 140 φορές, κατηγορήθηκε ότι προωθεί τον σατανισμό, όταν εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της ιταλικής έκδοσης του περιοδικού μόδας τον Φεβρουάριο του 2023.

Η φωτογραφία του εξώφυλλου έχει τραβηχθεί από τον Βραζιλιάνο φωτογράφο Ραφαέλ Παβαρότι και απεικονίζει την Μπούντχεν σε μια πόζα που ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιστεύουν ότι μοιάζει με μια κοινή απεικόνιση του Σατανά.

Τα χέρια της Ζιζέλ είναι υψωμένα πάνω από το κεφάλι της, σχηματίζοντας ένα τριγωνικό σχήμα με τα χέρια της, ενώ το βλέμμα της είναι στραμμένο προς τα κάτω. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι η συγκεκριμένη πόζα μοιάζει με αυτή του Βαφομέτ, ενός πλάσματος που συνδέεται με τον διάβολο στα ιστορικά αρχεία της Ιεράς Εξέτασης των Ναϊτών Ιπποτών τον 14ο αιώνα, αναφερει η Marca.

Οι κατηγορίες για σατανισμό εξαπλώθηκαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένους χρήστες να επισημαίνουν τα υποτιθέμενα υποσυνείδητα μηνύματα της εικόνας. Κάποιοι πρότειναν ότι τα γράμματα O και G στο λογότυπο της Vogue σχηματίζουν ένα κρυφό κέρας, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι τα ρούχα και τα χρώματα της Μπούντχεν μοιάζουν με αυτά μιας σατανικής ιέρειας.

Η θεωρία συνωμοσίας ξέφυγε ακόμη περισσότερο, με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι το όνομα Ζιζέλ σημαίνει «υπόσχεση ή όμηρος» και ότι είναι, επομένως, μια σατανική μάγισσα. Αν και οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν καμία βάση, έχουν κερδίσει έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχουν κοινοποιηθεί ευρέως.

Το διάσημο μοντέλο είχε αφήσει για λίγα χρόνια στην άκρη τις πασαρέλες και τις φωτογραφήσεις κι είχε φροντίσει να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.

Ωστόσο, φαίνεται πως ήταν μόνο εκείνη που έβαλε τα «θέλω» της σε δεύτερη μοίρα.

Ήρθε λοιπόν, κι η σειρά της Ζιζέλ μετά τον χωρισμό της να επιστρέψει στο... «πεδίο μάχης» της, αποφασίζοντας να κάνει το μεγάλο «come back» στο μόντελινγκ.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα