Τραγωδία στα Τέμπη: 57 οι νεκροί, «δεν υπάρχουν πλέον αγνοούμενοι»

Ολοκληρώθηκε η εξέταση όλων των δειγμάτων, 54 οι ταυτοποιήσεις.
via Associated Press

Πλέον δεν υπάρχουν αγνοούμενοι, υπάρχουν 57 νεκροί, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ ολοκληρώνονται οι έρευνες στα συντρίμμια.

Όπως σημείωσε, είναι 56 αυτοί που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι και γίνεται ταυτοποίηση σε αυτό τον αριθμό νεκρών, με τα αποτελέσματα να έρχονται σταδιακά. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «σε σχέση με όσους έχουν δηλωθεί ότι αναζητούνται και δεν βρίσκονται στις λίστες των ασθενών που έχουμε στα νοσοκομεία μας, αυτοί οι άνθρωποι είναι 56 και έχουν βρεθεί 57 νεκροί»- προσθέτοντας πως αυτό δείχνει ότι υπήρχαν και άνθρωποι πάνω στο τρένο που ενδεχομένως να μην έχουν αναζητηθεί.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, ολοκληρώθηκε η εξέταση όλων των δειγμάτων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών από τον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπτη και έχουν ταυτοποιηθεί 54 νεκροί.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αναφορικά με τη διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων, η οποία συνεχίζεται, από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στην οικογένεια κάθε θύματος καθώς δεν πρόκειται για μία τυπική διαδικασία αλλά απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, αναφέρει η ανακοίνωση

Δημοφιλή