ΑΠΟΔΟΣΗ: 1 (10 Μερίδες)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25 λεπτά

Advertisement
Advertisement

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40 λεπτά

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 ώρα 5 λεπτά

Υλικά

  • 400 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 gr. μαγιά ξηρή
  • Νερό χλιαρό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

1. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα, προσθέτουμε την ζάχαρη, την μαγιά και 100 ml. χλιαρό νερό.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.

Advertisement

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C Κελσίου για 10 λεπτά και κατόπιν τον σβήνουμε.

Ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά που προσθέσαμε στο μπωλ. Διαλύουμε σε 120 ml. νερό το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά ενώ ζυμώνουμε. Θα ζυμώσουμε την ζύμη για 3 συνεχόμενα λεπτά.

3. Σε ένα στρογγυλό μπώλ μετρίου, στρώνουμε μια καθαρή λινή πετσέτα και πασπαλίζουμε με αλέυρι.

Advertisement

Τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι που ετοιμάσαμε και καλύπτουμε ερμητικά με μεμβράνη.

Αφήνουμε το μπωλ μέσα στον φούρνο, που προθερμάναμε, για 20 λεπτά.

4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C Κελσίου Αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε ένα δίσκο ψησίματος ή ταψί.

Advertisement

Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C Κελσίου και άλλα 8-10 στους 200°C Κελσίου.

Για περισσότερο Funky Cook πατήστε εδώ.

Advertisement