Φωτιά είναι σε εξέλιξη στη Σουρωτή, στη Θεσσαλονίκη, με ενεργοποίηση του 112 για απομάκρυνση προς Βασιλικά.
Πλέον επιχειρούν 75 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης, 8ης και 10ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και 25 πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρος συνδράμουν στην επιχείρηση δύο ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, ενώ στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υποστήριξη υδροφόρες του Δήμου Θέρμης.
Κοντά στο σημείο της φωτιάς υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, ενώ η περιοχή βρίσκεται σήμερα σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) July 15, 2026
🆘 Πυρκαγιά στην περιοχή σας
‼️ Αν βρίσκεστε στο βόρειο τμήμα της #Σουρωτής της Περιφερειακής Ενότητας #Θεσσαλονίκης απομακρυνθείτε προς #Βασιλικά
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/GY26GrlKvl@pyrosvestiki@hellenicpolice
Επίσης πυρκαγιά μαίνεται σε έκταση με χαμηλή βλάστηση πλησίον της Εγνατίας Οδού, στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το περιστατικό περίπου στις 16:00 και προχώρησε στην άμεση κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.
Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 21ης ΕΜΟΔΕ και επτά πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, υδροφόρες του Δήμου Παγγαίου συμμετέχουν στην επιχείρηση, ενισχύοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς μεταβαίνει στο σημείο το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Καβάλας.