Η άνοιξη είναι εδώ και ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά λαχανικά της εποχής είναι και οι αγκινάρες. Σήμερα ετοιμάζουμε αγκινάρες με τσάγαλα, χλωρά αμύγδαλα και επαναφέρουμε στο μυαλό μας παιδικές μνήμες, τότε που σαν γνήσιοι μύστες της άνοιξης σκαρφαλώναμε στις αμυγδαλιές δοκιμάζοντας τα λίγο στυφά αλλά πεντανόστιμα  τσάγαλα!

Υλικά

Advertisement
Advertisement

6  αγκινάρας φρέσκες

3 μέτριες πατάτες

3 μέτρια καρότα

2 ξερά κρεμμύδια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 φλ. ελαιόλαδο

Advertisement

1 ματσάκι άνηθο

3 μεγάλα λεμόνια

200 γρ  τσαγαλα ( χλωρα αμυγδαλα)

Advertisement

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα σκληρά φύλλα και κόβουμε στην μέση κάθετα. Με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρούμε το μαλλί από την καρδιά της αγκινάρας και τις βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό αφού στύψουμε μέσα ένα λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

Advertisement

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε όμοια κομμάτια τις πατάτες και τα καρότα Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια  τα κρεμμυδάκια, το λευκό και το πράσινο μέρος.

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) να γυαλίσει.

Προσθέτουμε τις πατάτες τα τσαγαλα τα καρότα και γυρίζουμε με την κουτάλα να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε και τις αγκινάρες αφού τις στεγνώσουμε πριν. 

Advertisement

Ανακατεύουμε το φαγητό  ανακινώντας την κατσαρόλα κυκλικά για να μην διαλυθούν οι αγκινάρες.

Advertisement

Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 35 – 40 λεπτά.

Ψιλοκόψουμε τον άνηθο και στύβουμε δυο λεμόνια.

Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε άνηθο,  και τον χυμό λεμονιού

Advertisement

Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμη.