Το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνει δροσερή σαλάτα στην οποία συνδυάζουμε φρούτο με πουλερικό.

Επιλέγουμε λοιπόν μία συνταγή της ασιατικής κουζίνας, στην οποία βάζουμε δίπλα στο κοτόπουλο το μάνγκο με την γλυκύτητα του, παρέα με φρέσκο κρεμμυδάκι, κόκκινη πιπεριά μαζί με μπόλικο φρεσκοκομμένο κόλιαντρο. Και όλο αυτό το αφήνουμε να αναδειχθεί σε φύλλα άισμπεργκ.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Υλικά 

2 φιλέτα στήθη κοτόπουλο (βρασμένο ή ψητό)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μάνγκο

Advertisement

1/2 μέτριο άισμπεργκ

1 κόκκινη πιπεριά

4 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

Advertisement

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

3 κ.σ. σόγια σος

3 κ.σ. χυμό μοσχολέμονο (

Advertisement

ξύσμα από ένα μοσχολέμονο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. σησαμέλαιο

Advertisement

αλάτι

Advertisement

Εκτέλεση

Κόβουμε το άισμπεργκ σε μεγάλα κομμάτια και τα απλώνουμε στο πιάτο.

Καθρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους από την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε.

Advertisement

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια.

για το ντρέσινγκ

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σησαμέλαιο, την σόγια σος, τον χυμό και το ξύσμα από το μοσχολέμονο και το σκόρδο. 

για το στήσιμο

Βάζουμε σε ένα μπολ το κομμένο κοτόπουλο, το μάνγκο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον κόλιαντρο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε την σαλάτα στα φύλλα του άισμπεργκ.

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «Νόστιμα και Light» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.