Πιάτο ημέρας: Τάρτα με μανιτάρια και τυρί ρικότα, φέτα και ρεγκάτο

Αν θέλουμε μάλιστα μπορούμε να την κάνουμε και σκεπαστή.

Μία απολαυστική συνταγή μας περιμένει για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας την οποία μπορούμε να απολαύσουμε με μία δροσερή σαλάτα.

Μαγειρεύουμε λοιπόν μια τάρτα με τρία τυριά, ρικότα, φέτα και ρεγκάτο στην οποία προσθέτουμε γιαούρτι, φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Αν θέλουμε μάλιστα μπορούμε να την κάνουμε και σκεπαστή.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 25 λεπτά

Ψήσιμο: 35 λεπτά

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

1/2 κιλό μανιτάρια

1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι γιαούρτι

250 γρ. ρικότα

200 γρ. τυρί φέτα, κομμένη σε κομματάκια

1 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο

3 αυγά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι και μόλις ζεσταθεί καλά. σοτάρουμε τα μανιτάρια, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τα τυριά, τα αυγά χτυπημένα, λίγο πιπέρι, τα μανιτάρια, το μοσχοκάρυδο, λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε σε μία φόρμα για τάρτα Νο 26 με βούτυρο και στρώνουμε το φύλλο. Το πασπαλίζουμε με την φρυγανιά και απλώνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας..πίτες και τάρτες» από τις εκδόσεις Φυτράκη σε επιμέλεια συνταγών Βάσιας Χριστοφόρου.