Μαγειρεύουμε για πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας μια ιδιαίτερα απλή συνταγή.

Επιλέξαμε ψαρονέφρι το οποίο σοτάρουμε για λίγο και στην συνέχεια σβήνουμε σε ξύδι μπαλσάμικο. Απλώνουμε από πάνω το ζαμπόν με την τριμμένη μοτσαρέλα και το βάζουμε στο γκρίλ. Σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Υλικά

2 ψαρονέφρια

4 μεγάλες φέτες ζαμπόν

1 μπάλα μοτσαρέλα

Advertisement

12 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 ματσάκι τρυφερή ρόκα

ξίδι μπαλσάμικο

Advertisement

ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Advertisement

Ρυθμίζουμε το φούρνο στο γκριλ στους 240 βαθμούς.

Κόβουμε το κάθε ψαρονέφρι σε 8 φέτες. Τις χτυπάμε ελαφρά για να πλατύνουν και τις αλατοπιπερώνουμε.

Ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψαρονέφρι και από τις δύο πλευρές 5 λεπτά συνολικά.

Advertisement

Σβήνουμε με 3 κ.σ. μπαλσάμικο και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Advertisement

Παράλληλα κόβουμε το ζαμπόν σε τέταρτα και τρίβουμε την μοτσαρέλα.

Γκρατινάρουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε με ντοματίνια και ρόκα.

 

Advertisement

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «Σε 10 λεπτά» σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.