Ζυμαρικά περιλαμβάνει το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.

Έτσι λοιπόν μαγειρεύουμε μια συνταγή με ριγκατόνι, μπρόκολο, χοντροκοπανισμένα αμύγδαλα που τα έχουμε καβουρδίσει και λούζα. Ενώ θα προσθέσουμε σκορδάκι και ξερό δυόσμο.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

500 γρ. ριγκατόνι

Advertisement

100 γρ. λούζα σε φετάκια

600 γρ. μπρόκολο, χωρισμένα σε πολύ μικρά μπουκετάκια

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Advertisement

2 κ.σ. αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα και καβουρδισμένα σε τηγάνι για 2 λεπτά, χωρίς λάδι

1 κ.γ. δυόσμος ξερός, τριμμένος

70 ml ελαιόλαδο

Advertisement

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το μπρόκολο και το βράζουμε για 3 λεπτά ίσα να μαλακώσει.

Advertisement

Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και στο ίδιο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που τα βράσαμε.

Advertisement

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το αλλαντικό με το σκόρδο για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα ζυμαρικά, αλατοπίπερο και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.

Σκορπίζουμε τον δυόσμο, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Advertisement

Tip

Μπορούμε αν θέλουμε να επιλέξουμε άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας, όπως απάκι ή μπέικον.

Συνοδεύουμε με ξινοτύρι και μια παντζαροσαλάτα.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – βιβλιοθήκη, λαχανικά του χειμώνα», σε συνταγή Νένας Ισμυρνόγλου.