Πιάτο ημέρας: Κοτόπουλο με γάλα καρύδας και γουασάμπι

Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, λάιτ και πικάντικο.
photograph by dorisj via Getty Images

Για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας επιλέγουμε να απολαύσουμε μια συνταγή με ασιατικές καταβολές. Και μια και μας περίσσεψε γάλα καρύδας από τις πιπεριές γεμιστές που βγάλαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουμε για να μην πάει χαμένο.

Έτσι λοιπόν θα μπούμε στην κουζίνα για να μαγειρέψουμε κοτόπουλο με γάλα καρύδας και γουασάμπι. Ενώ θα προσθέσουμε υλικά όπως αρακά, φρέσκο κόλιαντρο και πιπεριά τσίλι.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 5-10 λεπτά

Μαγείρεμα : 30 λεπτά

Υλικά

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

2 φλιτζάνια αρακάς

1 ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

½ κ.γ. σκόνη γουασάμπι

2 κ.σ. ρυζόξιδο

1 κ.σ. σάλτσα ψαριού (fish sauce)

1 φλιτζάνι γάλα καρύδας

1 τσίλι πιπεριά

4 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

4 κ.σ. σπορέλαιο

αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το κοτόπουλο.

Σοτάρουμε στο σπορέλαιο το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά και ρίχνουμε τον αρακά. Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό και αλατίζουμε. Βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρυζόξιδο, την σάλτσα ψαριού, το γάλα καρύδας και την σκόνη γουασάμπι ανακατεμένη με 2 κ.σ. νερό. Αφήνουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σερβίρουμε με την τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη και τον κόλιαντρο.

Αναδημοσίευση από «Extra Gourmet: Νόστιμα και light» σε συνταγές Βαγγέλη Δρίσκα.