Με τον υδράργυρο στα ύψη και τον καύσωνα «Κλέωνα» προ των πυλών, ετοιμάζουμε για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας, μια δροσερη σαλάτα ζυμαρικών με σάλτσα αλλαντικών χρησιμοποιώντας λίγη κρέμα γάλακτος.

Επιλέγουμε ριγκατόνι με προσούτο, μπέικον και καπνιστή γαλοπούλα. Θα προσθέσουμε ντοματίνια και μαϊντανό.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 25 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Υλικά

500 γρ. ριγκατόνι

Advertisement

12 φέτες προσούτο

16 φέτες μπέικον

10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή

Advertisement

12 ντοματίνια, κομμένα

½ ματσάκι μαϊντανό

100 γρ. κρέμα γάλακτος

Advertisement

1 κ.σ φρέσκο βούτυρο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Advertisement

Βράζουμε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 10 λεπτά ή όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.

Advertisement

Ψιλοκόβουμε το μπέικον και την καπνιστή γαλοπούλα. Ζεσταίνουμε το φρέσκο βούτυρο στο σκεύος όπου βράσαμε τα ριγκατόνι και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό – ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τα ριγκατόνι στα πιάτα ή σε μια μεγάλη πιατέλα και τα περιχύνουμε με την σάλτσα αλλαντικών που μόλις ετοιμάσαμε.

Advertisement

Μοιράζουμε τα ντοματίνια και το προσούτο σε κάθε πιάτο ή στην πιατέλα.

Tip

Αν δεν μας αρέσει το προσούτο, το αντικαθιστούμε με άλλο αλλαντικό, της αρεσκείας μας.

Αναδημοσίευση από «Μυστικές Συνταγές» του Νικόλαου Τσελεμεντέ.