Ένα ελαφρύ και συγχρόνως δυνατό σε γεύση πιάτο της ημέρας σήμερα με ιδιαίτερη ευκολία στο μαγείρεμα καθώς όσο βράζουν τα ζυμαρικά μας εμείς ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. 

Αν τώρα μας προβληματίζει το γεγονός πως το λεμόνι θα κόψει την κρέμα γάλακτος, ουδέν πρόβλημα. Λιώνοντας το βούτυρο μαζί με το χυμό λεμονιού και το τριμμένο ξύσμα σε χαμηλή φωτιά, δημιουργείται ένα αρκετά σταθερό γαλάκτωμα στο οποίο προσθέτωντας την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα δένει ακόμα περισσότερο.

Advertisement
Advertisement

Η συνταγή μας συνοδεύεται τέλεια με πράσινη σαλάτα και ντρέσινγκ από ελαιόλαδο, αλάτι και λεμόνι.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία & Μαγείρεμα: 7-9 λεπτά 

Υλικά

2 λεμόνια

Advertisement

500 γρ σπαγγέτι

50 γρ βούτυρο

120 ml κρέμα γάλακτος

Advertisement

1 σκελίδα σκόρδο

4 γεμάτες κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Advertisement

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει για τα μακαρόνια.

Ξεφλουδίζουμε το ένα λεμόνι χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή λαχανικών χωρίς  να φτάσουμε στην ψύχα. 

Κόβουμε την φλούδα που έχουμε βγάλει σε λεπτές φέτες.

Advertisement

Το δεύτερο λεμόνι το περνάμε από τον τρίφτη για να έχουμε ξύσμα και στην συνέχεια το στύβουμε. 

Advertisement

Μόλις βράσει το νερό στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε 1 λεπτά λιγότερο απ′ όσο αναγράφεται στην συσκευασία.

Την ίδια ώρα σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο παρέα με το σκόρδο, τις φέτες από την φλούδα λεμονιού, το ξύσμα και 2 κ.σ. χυμό.

Μόλις δούμε πως το μείγμα μας κάνει φουσκάλες προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και 2 κ.σ. παρμεζάνα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να φουσκώσει. 

Advertisement

Χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο έτσι ώστε η σος μας να μείνει ζεστή χωρίς να συνεχίσει να μαγειρεύεται.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό στην άκρη.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με την σος και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Σε περίπτωση που δούμε πως το φαγητό μας είναι αρκετά σφιχτό κατά το ανακάτεμα, προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει στην άκρη από το βράσιμο των ζυμαρικών και ανακατεύουμε ξανά.

Πηγή: The Guardian