ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/11/2014 12:36 EET | Updated 23/11/2014 12:56 EET

«Πόντιος Πιλάτος» ο Μελάς στο συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ. για τη μη ψήφιση ΠτΔ

sooc

Μια στάση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ερωτηματικά αποφάσισε να τηρήσει ο Παναγιώτη Μελά στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την ώρα της ψηφοφορίας για τη στάση του κόμματος στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας -με την οποία έκλεισε το συνέδριο- όλοι οι βουλευτές -εκτός του Παναγιώτη Μελά, ο οποίος βρισκόταν στο πάνελ του προεδρείου με τους άλλους βουλευτές, σήκωσαν το χέρι τους συμφωνώντας να μην ψηφίσουν οι Αν.Ελ. για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η στάση του αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις των συνέδρων, ενώ ο πρόεδρος του συνεδρίου Παναγιώτης Σγουρίδης απευθυνόμενος στο σώμα ζήτησε να εκφραστεί δημοσίως η όποια διαφωνία. Δεν τοποθετήθηκε κανείς και σύμφωνα με τον κ.Σγουρίδη «η απόφαση να μην ψηφίσουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ομόφωνη».

Εξερχόμενος από το συνέδριο, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Παναγιώτης Μελάς, είπε αναφορικά με τη στάση του: «Είναι ξεκάθαρο. Θα κάνω αυτό που συμφέρει τον ελληνικό λαό. Να δούμε εάν με μια άλλη κυβέρνηση, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα ή όχι».

Πάνος Καμμένος: «Όποιος δεν αντέξει ας κατέβει από το καράβι»

Αιχμηρός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος στην ομιλία του κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου.

«Δεν θα ψηφίσει ούτε ένας βουλευτής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου που θα έχουμε εκλογές. Όσοι αντέξουν θα συνεχίσουν μαζί μας. Όσοι δεν αντέξουν ας κατέβουν τώρα από το καράβι. Κάθε φορά που κάποιος δεν άντεχε, ερχόντουσαν άλλοι εκατό. Τους θέλουμε όλους, αλλά μπορούμε και μόνοι μας» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πάνος Καμμένος προς το εσωτερικό του κόμματός του.

Ο Π. Καμμένος κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης λέγοντας ότι δεν ανέδειξαν τις εργασίες του συνεδρίου, κι όταν το έκαναν, «το έκαναν βάζοντας τίτλους όπως “Διαλύονται”, αλλά ο σωστός τίτλος είναι “Θα τους διαλύσουμε”. Ας γράφουν ότι θέλουν. Μας προκαλούν, τους απαντούμε: θα σας τσακίσουμε. Εξαγοράστε όσους θέλετε, δεν περνάνε τα λεφτά σας στην ελληνική ψυχή, απειλήστε όσο θέλετε, σας γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια».

Είπε επίσης ότι το κόμμα του δε δίνει αγώνα επιβίωσης «αλλά εθνικοαπελευθερωτικό. για να πάρουμε πίσω την Ελλάδα που διαλύσανε. Χωράνε όλοι στον αγώνα αυτό».

«Η τιμωρία αυτών που πρόδωσαν την Ελλάδα είναι κοντά. Αυτό είναι όρκος κι όχι υπόσχεση» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ