Η διακοπή του καπνίσματος μέσα από 13 απλούς τρόπους

13 τρόποι για να γίνει το τσιγάρο παρελθόν
Voyagerix

Η κακή συνήθεια του καπνίσματος, δυσκολεύει πολλούς να την βγάλουν μια για πάντα από τη ζωή τους, αν και επιβαρύνει σημαντικά την υγεία και έχει συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου, εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών παθήσεων. Παρ' ολ' αυτά υπάρχουν τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια.

Από Δευτέρα

Έρευνα που έγινε το 2013 από την Google, έδειξε οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να βάλουν στο πρόγραμμά τους την διακοπή του καπνίσματος στην αρχή της εβδομάδας.

Γυμναστήριο

Λόγω της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης που απελευθερώνονται με τη σωματική άσκηση, μειώνεται και η ανάγκη του οργανισμού για νικοτίνη.

Τσιγάρο σημαίνει άσχημη μυρωδιά

Σύμφωνα με έρευνα τα τσιγάρα θα μοιάζουν λιγότερο θελκτικά εάν ο εγκέφαλος τα συνδέσει με μία άσχημη μυρωδιά.

Δείτε τι συμβουλεύουν πρώην καπνιστές

Κάντε γιόγκα

Πολλοί καπνιστές αναφέρουν ότι το κάπνισμα είναι ένας τρόπος για να αποβάλλουν το στρες από τη ζωή τους. Η γιόγκα αποτελεί έναν σίγουρο για να χαλαρώσει κανείς αλλά και να γυμναστεί, αποβάλλοντας το άγχος.

Υγιεινή διατροφή

Έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, έδειξε ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να οδηγήσει τους καπνιστές σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο ζωής μακριά από το τσιγάρο.

Σηκώστε βάρη

Το τρέξιμο στο διάδρομο δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για να ασκηθεί κανείς. Σύμφωνα με έρευνες, καπνιστές που παρακολούθησαν πρόγραμμα εκγύμνασης με βάρη για 10-12 εβδομάδες σε συνδυασμό με το κόψιμο του τσιγάρου διπλασίασαν τις πιθανότητές τους να αποβάλλουν την κακή συνήθεια.

Σκεφτείτε το κατοικίδιό σας

Την επόμενη φορά που θα πάτε στο περίπτερο για να αγοράσετε τσιγάρα σκεφτείτε τον τριχωτό σας φίλο. Όχι μόνο θα μείνουν μόνα τους, εάν πάθετε κάτι κακό, αλλά το παθητικό κάπνισμα επηρεάζει και τα ίδια και αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο στους πνεύμονες.

Θεραπεία

Η ατομική ή η ομαδική θεραπεία αυξάνει την πιθανότητα να κόψει κανείς το κάπνισμα κατά 11%.

Κόψιμο «μαχαίρι»

Εννιά στους δέκα καπνιστές, κατάφεραν να διακόψουν το κάπνισμα μια για πάντα, κόβοντάς το «μαχαίρι». Παρότι τα συμπτώματα στέρησης είναι πιο έντονα σε αυτή την περίπτωση, διαρκούν και λιγότερο.

Υιοθετήστε ένα χόμπι

Η ασχολία με καινούριες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες ενεργοποιεί το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου με αυτό που ενεργοποιεί η νικοτίνη.

Τα γραπτά μένουν

Σκεφτείτε τους λόγους που θέλετε να το κόψετε και γράψτε σε ένα φύλλο χαρτί τους λόγους και ό,τι σας δίνει κίνητρο για να συνεχίζετε την προσπάθεια. Γράφοντας τους λόγους, όχι μόνο σας βοηθάει να τους θυμάστε καλύτερα αλλά ενισχύει και τη σημασία της διακοπής καπνίσματος.

ΜΗΝ σταματήσετε να σκέφτεστε τα τσιγάρα

Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, σταματώντας κάθε σκέψη που έρχεται στο μυαλό σας για το τσιγάρο μπορεί να σας ωφελήσει προσωρινά αλλά θα σας βλάψει μακροπρόθεσμα, αφού κάποια στιγμή θα μαζευτούν τόσο πολλές σκέψεις που δεν θα μπορέσετε να τις καταπιέζετε πλέον και θα ξεσπάσουν.

Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο 17 Ways To Quit Smoking, Starting Today που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.

Δημοφιλή