ΔΙΕΘΝΕΣ
11/12/2014 15:40 EET | Updated 11/12/2014 15:40 EET

Γερμανός υπήκοος νεκρός σε επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

ASSOCIATED PRESS
Afghanistan's security forces walk around the French Cultural Center which was targeted by a suicide attacker in Kabul, Afghanistan, on Thursday, Dec. 11, 2014. A senior Afghan official said a German citizen has been killed in the suicide attack on the French-run school in Kabul. (AP Photo/Massoud Hossaini)

Μέσα σε κατάμεστη αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου της Καμπούλ πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος έφηβος βομβιστής αυτοκτονίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Γερμανού υπήκοου.

Στη συγκεκριμένη αίθουσα είχε μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει θεατρική παράσταση η οποία αποτελούσε καταδίκη των επιθέσεων αυτοκτονίας, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Η επίθεση αυτή ήταν η δεύτερη παρόμοια ενέργεια στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν μέσα σε μερικές ώρες. Το πρωί, έξι Αφγανοί στρατιώτης σκοτώθηκαν όταν ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί πλάι στο λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν.

Οι δύο επιθέσεις εντάσσονται στην εκστρατεία των Ταλιμπάν εναντίον στρατιωτικών και πολιτικών στόχων, και σημειώθηκαν ενώ δεν απομένουν πλέον παρά τρεις εβδομάδες πριν το μεγαλύτερο μέρος των μάχιμων ξένων δυνάμεων αποχωρήσει από τη χώρα.

Η επίθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο έγινε νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, σύμφωνα με τις αρχές και αυτόπτες μάρτυρες.

«Άκουσα μια εκκωφαντική έκρηξη... (στην αίθουσα) βρίσκονταν Αφγανοί, ξένοι, νέα κορίτσια και μικρά αγόρια που παρακολουθούσαν την παράσταση», ανέφερε ο Σερ Άχμαντ, ένας ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βρισκόταν εκεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση έγινε εν μέσω της παράστασης. Αυτή βασίζεται σε ένα νέο θεατρικό έργο με τίτλο «Ο Χτύπος της Καρδιάς: Ησυχία Μετά την Έκρηξη», το οποίο αποτελεί μια καταδίκη του φαινομένου των βομβιστών-καμικάζι.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ δήλωσε ότι η επίθεση αυτή στοχοθέτησε ειδικά αυτή την παράσταση διότι ο σκοπός της ήταν «να προσβάλει τις ισλαμικές αξίες και να διασπείρει προπαγάνδα εναντίον των επιχειρήσεών μας στο πλαίσιο του τζιχάντ».

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ_

Sponsored Post