ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
08/03/2015 16:31 EET | Updated 08/03/2015 16:32 EET

Δεν αναμένεται απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας λέει αντιπρόεδρος της Κομισιόν

ASSOCIATED PRESS
AP Photo/Yves Logghe

Το Eurogroup της Δευτέρας δεν αναμένεται να καταλήξει σε κάποια απόφαση για την Ελλάδα, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Μια επιστολή εδώ ή εκεί δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις μιλώντας στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζοντας την τελευταία επιστολή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Ο Ντομπρόβσκις σημειώνει ταυτόχρονα ότι θα πρέπει πρώτα να συμφωνηθούν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, να περάσουν από το κοινοβούλιο και στη συνέχεια να εφαρμοστούν.

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι οι δόσεις προς την Ελλάδα μπορούν να εκταμιευθούν μόνο εάν η κυβέρνηση εκπληρώσει τις προϋποθέσεις. «Προφανώς η κυβέρνηση στην Αθήνα κατανοεί διαφορετικά το πρόβλημα, σε σχέση με το πως το κατανοούμαι εμείς. Θα πρέπει να επαναλάβουμε το βασικό ζήτημα: προκειμένου το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί με επιτυχία, η κυβέρνηση θα πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.