ΔΙΕΘΝΕΣ
08/03/2015 03:28 EET | Updated 08/03/2015 03:28 EET

Πτήση MH370: Ενας χρόνος μετά

STRDEL via Getty Images
Indian sand artist Sudarsan Pattnaik gives the final touches to his sand sculpture portraying two missing aircraft, Air Asia QZ8501 and Malayasia Airlines MH370 on Golden Sea Beach at Puri, some 65 kms east of Bhubaneswar on December 29, 2014. An AirAsia Airbus plane with 162 people on board went missing en route from Surabaya in Indonesia to Singapore early on December 28, officials and the airline said, in the third major incident to affect a Malaysian carrier this year. AFP PHOTO/STR

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας διατηρεί ακόμη ελπίδες για τον εντοπισμό του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν ακριβώς από ένα χρόνο, με 239 επιβαίνοντες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας.

«Με τους διεθνείς εταίρους μας, αξιοποιούμε το πενιχρό υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας. Η Μαλαισία είναι προσηλωμένη στην έρευνα και παραμένει αισιόδοξη ότι η πτήση MH370 θα εντοπιστεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντζίμπ Ράζακ με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Λίγο νωρίτερα και ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας ανέφερε ότι η αναζήτηση για το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών δεν θα σταματήσει. «Η αναζήτηση για την πτήση MH370 θα συνεχιστεί», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουανγκ Γι, στο περιθώριο της ετήσιας συνεδρίασης του κοινοβουλίου της Κίνας.

«Σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα για τα μέλη των οικογενειών των επιβαινόντων στην πτήση. Οι καρδιές μας είναι μαζί σας» πρόσθεσε ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας. Πάντως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε πρόσφατα, ότι η αναζήτηση για το εξαφανισμένο αεροπλάνο δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα και ότι είναι ήδη σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ της Αυστραλίας, της Κίνας και της Μαλαισίας, ως προς το αν πρέπει να ολοκληρώσουν τις επιχειρήσεις αναζήτησης μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Οι έως τώρα έρευνες με επικεφαλής την Αυστραλία στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό όπου πιθανολογείται ότι μπορεί να έχει καταπέσει το μαλαισιανό αεροσκάφος δεν έχουν αποδώσει κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Η εξαφάνιση του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της αεροπορίας. Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του αεροσκάφους από την Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι πέταξε χιλιάδες μίλια εκτός πορείας πριν τελικά συντριβεί κάπου στον Ινδικό Ωκεανό.

Κίνα: Οι έρευνες για το εξαφανισμένο Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών δεν θα σταματήσουν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε σήμερα ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε πριν από ένα χρόνο δεν θα σταματήσουν. «Η αναζήτηση για την πτήση MH370 θα συνεχιστεί», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι, στο περιθώριο της ετήσιας συνεδρίασης του κοινοβουλίου της Κίνας.

Κανένα ίχνος του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών δεν έχει βρεθεί από την εξαφάνιση του πριν από ένα χρόνο προκαλώντας ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της αεροπορίας. Οι περισσότεροι από τους 239 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος ήταν από την Κίνα.

Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του αεροσκάφους από την Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι πέταξε χιλιάδες μίλια εκτός πορείας, πριν τελικά συντριβεί κάπου στον Ινδικό Ωκεανό.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε πρόσφατα, ότι η αναζήτηση για το εξαφανισμένο αεροπλάνο δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα και ότι είναι ήδη σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ της Αυστραλίας, της Κίνας και της Μαλαισίας, ως προς το αν πρέπει να ολοκληρώσουν τις επιχειρήσεις αναζήτησης μέσα σε λίγες εβδομάδες.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)