ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/04/2015 12:48 EEST | Updated 03/04/2015 12:51 EEST

Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία και τα μνημόνια, που θα ξεκινά από το 1981, ζητάει η ΝΔ

eurokinissi

Δική της πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, που θα ερευνήσει τη χρονική περίοδο από το 1981 και μετά και τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα σε μνημόνιο, θα καταθέσει άμεσα η ΝΔ, επισημαίνοντας πως η σχετική διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους τον Ιούνιο.

Στη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Αντώνη Σαμαρά, αποφασίστηκε, πάντως, ότι η ΝΔ, αν και θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, θα συμμετέχει στην εξεταστική επιτροπή, με στελέχη του κόμματος.

Στο άτυπο ΠΣ εκφράστηκε η άποψη ότι η κυβέρνηση θέλει να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαιναν πως η ΝΔ συμφωνεί γενικώς στην ανάγκη διερεύνησης του πώς μπήκε η Ελλάδα στα μνημόνια, ξεκαθάριζαν, όμως, ότι «στη ΝΔ δεν θα ψηφίσουμε, γιατί διαφωνούμε και με την εισηγητική έκθεση και με το σκεπτικό της πρότασης που φέρνουν στη Βουλή, με έναν τρόπο διχαστικό».

Σύμφωνα με τη ΝΔ η σχετική διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους τον Ιούνιο, γιατί – όπως εξηγούν - δεν πρέπει σε αυτή την πολύ κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα να δημιουργείται κλίμα διχασμού.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά η κυβέρνηση αυτό που επιδιώκει είναι να «προσφέρουν θέαμα αφού δεν μπορούν να προσφέρουν άρτο. Συζητούν για το 2010 και το 2012 και δεν ξέρουν τι θα συμβεί αύριο».

Πηγές από τη Συγγρού επεσήμαναν πως η ΝΔ συμφωνεί στην ανάγκη διερεύνησης του πως μπήκε η Ελλάδα στα μνημόνια, ξεκαθάριζαν όμως πως « στη ΝΔ δεν θα ψηφίσουμε, γιατί διαφωνούμε και με την εισηγητική έκθεση και με το σκεπτικό της πρότασης που φέρνουν στη Βουλή με ένα τρόπο διχαστικό.»