ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/05/2015 13:56 EEST

Οι ατάκες δηλητήριο της Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής

eurokinissi

Φαρμακερές ήταν οι ατάκες της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την τοποθέτηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ.

Η πρόεδρος της Βουλής, έριξε για ακόμη μια φορά τα βέλη της προς πάσα κατεύθυνση, με τον πρώην υπουργό της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου να έχει την τιμητική του, ενώ αναφέρθηκε και στον δημοσιογράφο του Mega, Γιάννη Πρετεντέρη ο οποίος ήταν απών. Μοναδική ίσως εξαίρεση ο Διονύσης Τσακνής για τον οποίο η κα Κωνσταντόπουλου εξέφρασε ανοικτά την εκτίμησή της προς το πρόσωπό του.

Δείτε ένα απόσπασμα από τη συνεδρίαση

Μερικές από τις ατάκες της Προέδρου της Βουλής:

“Κύριε Τσακνή, ελπίζουμε ότι κάποιοι από τους στίχους των τραγουδιών σας δεν θα δικαιωθούν και άλλοι θα δικαιωθούν. Αλλά πάντως δεν θα συμπεριφερθούν στην ιστορία ως ιδιοκτήτες της και δεν θα σαρώσουν το μέλλον”

«Κανείς δεν έχει διάθεση να αποδράσει, εδώ θα απαντήσουν όλοι, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση».

Προς τον Χαράλαμπο Αθανασίου

«Εδώ έχετε την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας, όχι την προηγούμενη ιδιότητά σας με την οποία δεν τα πήγατε και πολύ καλά στην διαφάνεια».

«Κύριε Αθανασίου, το μνημονιακό καθεστώς είναι ολοκληρωτικό καθεστώς και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου».

«Ειλικρινά, βιώσαμε στην προηγούμενη περίοδο διαδικασίες που δεν είχε τολμήσει ούτε η «Ιερά Εξέταση» να εγκαθιδρύσει»

Προς τον Γιάννη Τραγάκη

«Καλό είναι να διατυπώνουμε τη γνώμη αφού ακούμε τις απαντήσεις. Πάντως, δεν βλέπετε ΕΡΤ τώρα, μην μπερδεύεστε και κάποιοι, σίγουρα δεν την ήθελαν την ΕΡΤ να την βλέπουν, γι' αυτό και την έκλεισαν».

Προς τον Ιωάννη Δριβελέγκα

«Δεν κάνουμε ανακριτική διαδικασία, αλλά κάνουμε την διαλογική διαδικασία της ακρόασης».

«Ώρα είναι να ακούσουμε και αυτό το επιχείρημα, κ. Δριβελέγκα. Εγώ δεν έχω κουνηθεί από τη θέση μου, από ότι έχετε δει, τόσες ώρες».

Προς τον Αλέξη Μητρόπουλο

«Θα σας παρακαλέσω να μην επαναλάβετε τα περί βασανισμού. Είναι, νομίζω, με μεγάλη άνεση η διαδικασία. Επειδή διήρκησε και αρκετή ώρα, φροντίσαμε να έχουν και τον καφέ τους οι προτεινόμενοι για τις διάφορες θέσεις».

Προς τη Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου

«Το ότι άλλο είναι τέχνη και άλλο η διοίκηση, νομίζω ότι απαντάει στο αν θα μπορούσε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος να είναι κάποιο από τα άλλα μέλη του Δ.Σ., με την έννοια ότι όλοι οι υπόλοιποι είστε καλλιτέχνες».

Για το Γιάννη Πρετεντέρη

«Φυσικά εκεί όπου υπάρχει διαφωνία, αυτή η διαφωνία δεν σηματοδοτεί, όπως κάποιοι θα ήθελαν, μια μείζονα σύγκρουση που υποκρύπτει στρατηγικές ή βαθιά ρήγματα. Πολύ θα το ήθελαν οι ειδήσεις του MEGA των 8 και ο κ. Πρετεντέρης, αλλά δεν θα του κάνουμε αυτή τη χάρη».

Προς το Λάμπη Ταγματάρχη

«Θυμίζουμε ότι κάνω ευθείες ερωτήσεις και όχι υπαινιχτηκές, μην μυγιάζεσθε».