ΔΙΕΘΝΕΣ

Η Παλαιστίνη σε 29 φωτογραφίες: Όταν ένα άοπλο κορίτσι στη Δυτική Όχθη δαγκώνει πάνοπλο ισραηλινό στρατιώτη

Δεκάδες νεαροί, έφηβοι και παιδιά στη Ραμάλα πετούν πέτρες κατά ανδρών και οχημάτων του ισραηλινού στρατού αντιδρώντας στον ισραηλινό εποικισμό. Κάποια στιγμή οι στρατιώτες φαίνεται πως επιχειρούν να συλλάβουν τους δράστες. Ένας εκ των πάνοπλων ισραηλινών στρατιωτών, που στα φωτογραφικά καρέ φαίνεται να έχει απομακρυνθεί από τους συντρόφους του, επιχειρεί να συλλάβει ένα αγόρι. Πιθανότατα όχι μεγαλύτερο από 12-13 ετών και με σπασμένο χέρι που είναι στο γύψο.

Θεωρητικά η σύλληψη δεν θα έπρεπε να αποδειχθεί τόσο δύσκολη. Ο πιτσιρικάς είναι άοπλος και ο στρατιώτης κρατά στα χέρια του ένα αυτόματο όπλο. Αυτό που δεν υπολόγισε όμως ήταν η αντίδραση άοπλων γυναικών και κυρίως ενός μικρού κοριτσιού που έπεσαν πάνω του προκειμένου να σώσουν το αγόρι.

Οι φωτογραφίες είναι πραγματικά κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές και σε αυτές καταγράφεται μια καθημερινή πραγματικότητα που αρκετοί βιώνουν στη Δυτική Όχθη όπου οι πέτρες προσπαθούν να νικήσουν τα αυτόματα όπλα.

Οι γυναίκες δεν το βάζουν κάτω, ο στρατιώτης είναι κάτι παρά πάνω από οργισμένος αφού φαίνεται να αισθάνεται πως μάχεται για τη ζωή του ενώ το αποκορύφωμα είναι ένα ξανθό κορίτσι, με ροζ μπλουζάκι με τον τουίτι που κάποια στιγμή μη έχοντας άλλο τρόπο να τον αντιμετωπίσει, τον δαγκώνει και εκείνος στη συνέχεια προσπαθεί να το πνίξει...

Το κορίτσι όπως αναφέρει ο Independent πιστεύεται πως είναι η κόρη ζεύγους ιδιαίτερα γνωστών παλαιστίνιων ακτιβιστών.

Ραμάλα κοριτσάκι στρατιώτης