ΔΙΕΘΝΕΣ
08/11/2015 10:46 EET | Updated 08/11/2015 10:46 EET

Σε έκρηξη οφείλεται κατά 90% η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους. Τι αναφέρουν οι εμπειρογνώμονες

KHALED DESOUKI via Getty Images
Ayman el-Mokkadem, the head of the team investigating the crash of the Russian airliner, speaks to the press at the Ministry of Civil Aviation in Cairo on November 7, 2015. Investigators have still not determined why a Russian airliner broke up over Egypt's Sinai killing 224 people, the probe's chief said, amid growing suspicions the cause was a bomb. AFP PHOTO / KHALED DESOUKI (Photo credit should read KHALED DESOUKI/AFP/Getty Images)

Οι εμπειρογνώμονες που ερευνούν την υπόθεση συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο είναι «κατά 90% σίγουροι» ότι ο θόρυβος που ακούγεται το τελευταίο δευτερόλεπτο των καταγραφών του ενός μαύρου κουτιού (του Καταγραφέα Συνομιλιών του Πιλοτηρίου) οφείλεται στην έκρηξη βόμβας, δήλωσε σήμερα, Kυριακή, αποκλειστικά στο Ρόιτερς ένα μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων.

«Οι μέχρι τώρα ενδείξεις και η ανάλυση του ήχου (που έχει καταγράψει το μαύρο κουτί) υποδηλώνουν ότι πρόκειται για βόμβα», δήλωσε το μέλος της αιγυπτιακής ομάδας εμπειρογνωμόνων που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Είμαστε 90% πεπεισμένοι ότι πρόκειται για βόμβα».

Ερωτηθείς να σχολιάσει το υπόλοιπο 10%, ο ίδιος είπε: «Δεν μπορώ να το συζητήσω επί του παρόντος».

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι επιτίθενται στις δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου στη χερσόνησο του Σινά έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη συντριβή του ρωσικού Airbus A321, το οποίο κατέπεσε 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 224 επιβαίνοντες. Το αεροπλάνο κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας προειδοποιώντας ότι δεν θα πρέπει να εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης: