Το μπαράζ παραιτήσεων συνεχίζεται: Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Εϊπίδης από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το μπαράζ παραιτήσεων συνεχίζεται: Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Εϊπίδης από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Eurokinissi

Το μπαράζ παραιτήσεων και αποπομπών στον χώρο του Πολιτισμού καλά κρατεί. Μετά την υποχρεωτική παραίτηση του Γιωργου Λούκου, και τη σημερινή παραίτηση του Γιώργου Κουρουπού από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μεγάρου Μουσικής, τώρα και ο Δημήτρης Εϊπίδης παραιτήθηκε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ο Δημήτρης Εϊπίδης δουλεύει χρόνια για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Από το 1992 έως το 2005 διηύθυνε το παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, «Νέοι Ορίζοντες»,μετά διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβαλ ενώ τα τελευταία 5 χρόνια ήταν Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

«Κύριε Υπουργέ, αγαπητοί φίλοι,

Όταν ένας κύκλος ολοκληρώνεται, τα ανάμικτα συναισθήματα είναι αναπόφευκτα. Ύστερα από 24 χρόνια εργασιακής σχέσης, αλλά και σχέσης ζωής με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αισθάνομαι ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσω από έναν θεσμό, με τον οποίον μοιράζομαι δεσμούς και αναμνήσεις ζωής. Ήρθε η στιγμή να παραδώσω τη σκυτάλη στη νεότερη γενιά, με την ελπίδα και την ευχή ότι στη διάρκεια αυτών των ετών έχω καταφέρει να τους μεταλαμπαδεύσω το πάθος μου για το σινεμά και την εμπειρία μου στη διοργάνωση ενός διεθνούς ακτινοβολίας φεστιβάλ κινηματογράφου.

Αυτή η καλλιτεχνική πορεία ξεκίνησε το 1992 όταν διεθνοποιήθηκε το φεστιβάλ, συνεχίστηκε μέχρι το 1999 όταν ένα όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, ιδρύοντας το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και αναπτύχθηκε ακόμη περισσότερο όταν το 2010 ανέλαβα τη διεύθυνση του θεσμού, σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη εποχή για τη χώρα. Οι δυσχερείς περιστάσεις δεν μας έκαμψαν, αντιθέτως μας πείσμωσαν να ισχυροποιήσουμε το φεστιβάλ χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητά του. Σήμερα, παίρνω την απόφαση να ολοκληρώσω αυτή τη διαδρομή με το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 20 Μαρτίου 2016.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους συνεργάτες μου, στη διάθεση των οποίων θα συνεχίσω να βρίσκομαι εθελοντικά, τους θεατές που αγκάλιασαν ολόψυχα το έργο μας και τους δημιουργούς που μας εμπιστεύθηκαν τις ταινίες και τις ελπίδες τους.

Μπορεί αυτός ο κύκλος να ολοκληρώνεται, όμως η αγάπη μου για το σινεμά δεν παύει. Θα εξακολουθήσει να με εμπνέει και να με συνδέει με ανθρώπους και εικόνες, με όλους εσάς που πιστεύετε στη δύναμη και στη μαγεία του κινηματογράφου.

Δημήτρης Εϊπίδης

Διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης»

Δημοφιλή