Στη διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτηση Σγουρίδη. Οι αποφάσεις με την επιστροφή Τσίπρα από Βρυξέλλες

Στη διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτηση Σγουρίδη. Οι αποφάσεις με την επιστροφή Τσίπρα από Βρυξέλλες
Eurokinissi

Την ενόχληση του πρωθυπουργού προκάλεσε δήλωση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη, στον Maximum 93,6 περί «παραπλάνησης των αγροτών» από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, «όπως και από τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου».

Το όλο ζήτημα προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, για λόγους ευθιξίας , έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του Πρωθυπουργού. Ο Πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ανακοινώθηκε από το Μαξίμου Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σγουρίδης, ανήκει στους ΑΝΕΛ, με τους οποίος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, δεν έιχε εκλεγεί βουλευτής.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σγουρίδης δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ότι «αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός...πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια».

Εν συνεχεία, ερωτηθείς για το αν ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τους αγρότες, απάντησε «όπως και ο προηγούμενος, Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν».

Σε δεύτερη ερώτηση, αν ο κ. Τσίπρας «παραπλάνησε τους αγρότες όπως ο κ. Σαμαράς», απάντησε «όπως ο Παπανδρέου πριν κλπ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας μετέφερε την ενόχλησή του στον Πάνο Καμμένο (ο κ. Σγουρίδης ανήκει στους ΑΝΕΛ), ο οποίος ζήτησε από τον υφυπουργό να ανασκευάσει. Σε διευκρινιστική του δήλωση, ο κ. Σγουρίδης ανέφερε ότι «δεν εννοούσε ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», που «όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν».

Δημοφιλή