Ποια θα είναι η νέα θέση του Μανώλη Σφακιανάκη

Ποια θα είναι η νέα θέση του Μανώλη Σφακιανάκη
|
Eurokinissi

Τη θέση του βοηθού επιτελάρχη, με την εποπτεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θα αναλάβει ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης. Ωστόσο, στην υπηρεσία θα αναλάβει άλλος καθήκοντα διευθυντή.

Από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται επίσης ότι δεν αληθεύουν οι φήμες που διέρρευσαν και δεν ετέθη θέμα παραίτησης του αν. υπουργού Νίκου Τόσκα.

Σημειώνεται ότι καθήκοντα επιτελάρχη του Σώματος έχει αναλάβει η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα στη συγκεκριμένη θέση. Πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη λύση - να τοποθετηθεί ο κ. Σφακιανάκης στη θέση του βοηθού επιτελάρχη- επελέγη επειδή η κ. Τσιριγώτη θα έχει διευρυμένες υποχρεώσεις, καθώς θα συνεχίσει να έχει ευθύνη για το προσφυγικό.

Η «καρατόμηση» του κ. Σφακιανάκη βρέθηκε στο επίκεντρο των πιο θυελλωδών κρίσεων ανώτατων αξιωματικών στα Σώματα Ασφαλείας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σφακιανάκης διατηρήθηκε στο βαθμό του υποστρατήγου αλλά είχε μετακινηθεί αναπάντεχα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κάνουν λόγο για μία κίνηση «αδρανοποίησης» του δραστήριου στρατηγού και για σαφή υποβάθμιση.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα