ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/02/2016 08:43 EET

Ο συγκινητικός δεσμός ενός αυτιστικού αγοριού με τον σκύλο του

Louise Goossens/ Facebook

Μπορεί ο 9χρονος James Isaac να δυσκολεύεται να μιλήσει και να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, αλλά έχει έναν ισχυρό δεσμό με τον σκύλο του, τον Mahe.

Ο James πάσχει από αυτισμό και ο Mahe είναι ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που τον βοηθά να παραμένει ήρεμος, ενώ ταυτόχρονα τον προστατεύει.

Πριν από λίγες μέρες ο μικρός χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο προκειμένου να κάνει μαγνητική τομογραφία για να «ρίξουν φως» οι γιατροί στις κρίσεις που παθαίνει τελευταία. Ο 9χρονος έπρεπε να κάνει γενική αναισθησία πριν μπει στον μαγνητικό τομογράφο, επειδή λόγω του αυτισμού δεν θα μπορούσε να παραμείνει κλεισμένος στον τομογράφο και ακίνητος.

Photo credit: Louise Goossens

Posted by James Isaac on Thursday, February 11, 2016

H φωτογράφος του νοσοκομείου, Louise Goossens, απαθανάτισε τη στιγμή που γίνεται στον μικρό η αναισθησία και ο σκύλος του βρίσκεται δίπλα για να του κρατήσει συντροφιά και να τον κάνει να νιώσει πιο άνετα με την διαδικασία.

Photo credit: Louise Goossens

Posted by James Isaac on Thursday, February 11, 2016

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Stuff, η μητέρα του James ανέφερε ότι ο πιστός σκύλος κοιτούσε με ανησυχία τον γιο της προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είναι καλά. Επιπλέον, ανέφερε ότι πριν έρθει ο Mahe στη ζωή τους τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα.

«Δεν μπορούσαμε να πάμε ούτε για καφέ ως οικογένεια. Ο James γινόταν πολύ νευρικός και ήθελε να φύγει αμέσως, αλλά όταν πήραμε τον Mahe, καθόταν και μας περίμενε να τελειώσουμε».