6 μυστικά των ανθρώπων που έχουν πάντα το σπίτι τους τακτοποιημένο και καθαρό

6 μυστικά των ανθρώπων που έχουν πάντα το σπίτι τους τακτοποιημένο και καθαρό
House cleaning product on wood table
Tatomm via Getty Images
House cleaning product on wood table

Ένα περίεργο πράγμα συμβαίνει κάθε εβδομάδα. Αφιερώνετε το Σαββατοκύριακο στο να συμμαζέψετε το σπίτι σας και στο τέλος δείχνει άψογο. Αλλά μέχρι να έρθει η Παρασκευή δείχνει σαν βομβαρδισμένο. Γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορείτε να το αποφύγετε;

Καθαρίζουν εκείνη τη στιγμή

Δεν περιμένουν για να καθαρίσουν την κουζίνα μετά το μεσημεριανό ή το δείπνο, αλλά καθαρίζουν ενώ μαγειρεύεται το φαγητό. Θα σας πάρει μόλις λίγα λεπτά να καθαρίσετε τα διάφορα μαγειρικά σκεύη, ενώ ετοιμάζεται το φαγητό σας.

Κάνουν κάτι μικρό κάθε μέρα

Μέσα στο τρελό πρόγραμμα που επικρατεί, μάλλον δεν είναι εύκολο να αφιερώσετε 2 ώρες στο καθάρισμα. Μπορείτε όμως να κάνετε κάτι μικρό κάθε μέρα, έτσι ώστε να μην τα έχετε όλα μαζεμένα το Σάββατο.

Αναθέτουν σε όλους από μία δουλειά

Υπάρχει κάτι για όλους και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα κάνετε όλα μόνοι σας. Δεν ζείτε μόνοι σε αυτό το σπίτι!

Προσπαθούν να το διασκεδάσουν

Εντάξει, δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Αλλά, δοκιμάστε να κάνετε τα πάντα υπό τους ήχους της μουσικής που αγαπάτε και ίσως να είναι καλύτερα.

Βάζουν μία τάξη πριν κοιμηθούν

Θα σας πάρει μόλις πέντε λεπτά, αλλά θα κάνει τεράστια διαφορά. Βάλτε στη θέση τους παλτό και παπούτσια, καθαρίστε το τραπέζι της κουζίνα και ισιώστε τα μαξιλάρια του καναπέ.

Ακολουθούν τον κανόνα των δύο λεπτών

Και λέει το εξής: Εάν η δουλειά του σπιτιού θα σας πάρει δύο λεπτά ή και λιγότερα, τότε απλώς κάντε την! Θα την έχετε τελειώσει πριν καν το σκεφτείτε.