Αντιδράσεις από Ελλάδα για τη δολοφονία της Τζο Κοξ και το Brexit

Αντιδράσεις από Ελλάδα για τη δολοφονία της Τζο Κοξ και το Brexit
Nikos Libertas/SOOC

«Οι Έλληνες έχουμε υποφέρει πολύ από τον φανατισμό και τη βία. Γι' αυτό μας συγκλονίζει η δολοφονία της Τζο Κοξ, που έγινε, ήδη, μάρτυρας-σύμβολο για μία δημοκρατική Ευρώπη», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη δημοκρατία και σεβασμό στη διαφορετικότητα, περισσότερη ενότητα και αλληλεγγύη, τη δύναμη μίας μεγάλης κοινότητας δημοκρατιών, την πρόσθεση και όχι αφαίρεση δυνάμεων.

«Γι' αυτό όλοι αγωνιούμε για την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Βρετανία. Προσβλέπουμε στο θετικό αποτέλεσμά του. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τα προβλήματά της, έχει αναντικατάστατη συμβολή στη διατήρηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας. Είναι το μεγάλο όραμα που ενώνει λαούς, ιδέες, πολιτικές και οικονομίες. Αυτό το όραμα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ και δεν πρέπει να χαθεί», υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ανάρτηση στο Facebook προέβη και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι ο λαϊκισμός «δεν είναι προνόμιο μόνο των δικών μας πολιτικών».

Υπενθυμίζεται ότι σε σχετικό tweet είχε προβεί την Πέμπτη και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καθώς και ο Νίκος Παππάς.

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκλονίζεται η δημοκρατική Ευρώπη

«Η δολοφονία της βουλευτού του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Τζο Κοξ, είναι ένα γεγονός που συγκλονίζει ολόκληρη τη δημοκρατική Ευρώπη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «η Τζο Κοξ αφιέρωσε τη ζωή της στη δράση για τα δικαιώματα των προσφύγων και την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Στάθηκε δίπλα στους ανθρώπους που υπέστησαν τις συνέπειες του πολέμου και της προσφυγιάς, καθώς είχε διατελέσει στέλεχος ανθρωπιστικών οργανώσεων».

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της Τζο Κοξ. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο Εργατικό Κόμμα, στη μάχη που δίνει ενάντια στις δυνάμεις του ακραίου συντηρητισμού και του φανατισμού. Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους και όλες», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλή