ΔΙΕΘΝΕΣ
10/07/2016 16:00 EEST | Updated 10/07/2016 16:01 EEST

Ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν ορκίζεται εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του. Τι λέει σε ηχογραφημένο μήνυμα

Ho New / Reuters
Picture taken from Al Jazeera television purportedly shows Hamza bin Osama bin Laden (C), one of the sons of Saudi-born dissident Osama bin Laden, seated between two Taliban fighters near Ghazni Afghanistan. [ U.S. B-52 bombers continued to pound the front line of Taliban forces north of the Afghan capital November 7, 2001. ] POOR QUALITY VIDEO DOCUMENT (CREDIT REUTERS/Al-Jazeera TV)

Εκδίκηση κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για τη δολοφονία του πατέρα του, ορκίζεται ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ιδρυτή της Αλ Κάιντα, σε ηχητικό μήνυμά του, που αναρτήθηκε στο ίντερνετ.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Χαμζά Μπιν Λάντεν, σε ένα μήνυμα 21 λεπτών, με τίτλο «Είμαστε όλοι Οσάμα», υποσχέθηκε να συνεχίσει τη μάχη κατά των ΗΠΑ και των συμμαχικών χωρών τους.

«Θα συνεχίσουμε να σας χτυπάμε και να σας στοχεύουμε στη χώρα σας και στο εξωτερικό ως απάντηση στην καταπίεση των ανθρώπων στην Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη, τη Σομαλία και τον υπόλοιπο μουσουλμανικό κόσμο που δεν κατάφερε να επιβιώσει της καταπίεσής σας» λέει. Η εκδίκηση για τον Οσάμα δεν είναι εκδίκηση για τον ίδιο ως πρόσωπο, αλλά για όλους όσους υπερασπίστηκαν το Ισλάμ, αναφέρει επίσης.

Ο Χαμζά, περίπου 25 ετών, ήταν στο πλευρό του πατέρα του στο Αφγανιστάν, πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ έζησε για ένα διάστημα μαζί του και στο Πακιστάν.

Sponsored Box