ΔΙΕΘΝΕΣ
26/07/2016 19:34 EEST | Updated 26/07/2016 19:38 EEST

Γαλλία: Ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία

ASSOCIATED PRESS
Police officers conduct a search as they investigate an attack on a church that left a priest dead in Saint-Etienne-du-Rouvray, Normandy, France, Tuesday, July 26, 2016. Two attackers invaded a church Tuesday during morning Mass near the Normandy city of Rouen, killing an 84-year-old priest by slitting his throat and taking hostages before being shot and killed by police, French officials said. (AP Photo/Francois Mori)

Ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ένας ηλικιωμένος ιερέας, αναγνωρίστηκε ως ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς, γεννηθείς στην Γαλλία, δήλωσε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν.

Όπως τόνισε ο Μολάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Κερμίς βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές έπειτα από δύο αποτυχημένες του απόπειρες να φτάσει στη Συρία πέρσι.

Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι τον Μάρτιο του 2015 ο Κερμίς, με καταγωγή από την πόλη της Νορμανδίας όπου συνέβη η επίθεση, είχε προφυλακιστεί με κατηγορίες για σχέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους να φεύγει από το σπίτι του για λίγες μόνο ώρες την ημέρα και είχε υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί να ταυτοποιήσει τον δεύτερο δράστη της επίθεσης και έφοδοι της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη δήλωσε ο Μολάν.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε επίσης:

Δύο ένοπλοι σκότωσαν ιερέα σε εκκλησία της Νορμανδίας - Εξουδετερώθηκαν από αστυνομικά πυρά