ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/08/2016 11:31 EEST | Updated 06/08/2016 11:31 EEST

Νέα αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: «Κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν μαύρες πλερέζες μετά τη σύλληψη Σακκά - Σεϊσίδη»

Eurokinissi

«Φαίνεται ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν "μαύρες πλερέζες" μετά τη σύλληψη από την Αστυνομία των καταζητούμενων Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, κατηγορώντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook (ο οποίος είναι ιδιωτικός) αναφέρει ότι σε «γενικές γραμμές» συμφωνεί με τα όσα έχει γράψει ένα άλλος χρήστης του κοινωνικού μέσου και αναδημοσιεύει τα λόγια του.

Στο μήνυμα το οποίο ανήρτησε ο κ. Κυρίτσης αναφέρεται ότι «ο κ. Σακκάς ήταν φυγόδικος άρα λογικο ήταν να συλληφθεί. Δε ζητάμε καμια προνομιακή μεταχέιριση απο κανένα κράτος γι αυτο δε πρέπει να μας απασχολεί ποιος ειναι στην εξουσία αριστερός ή δεξιός. Ή δειχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα κι όταν παρανομούν, ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη. Τα λοιπά απλά αναπαράγουν δεξιούς μύθους περι διασυνδέσεων, χάιδεμα κουκουλοφόρων και λοιπων γελοιοτήτων»

Στα παραπάνω απαντά η Νέα Δημοκρατία η οποία εξέδωσε ανακοίνωση και στην οποία αναφέρει:

«Εκφραστής τους ο βουλευτής του κόμματος κ. Γ. Κυρίτσης, που υιοθετεί τις απόψεις αναρχικών -όπως ο ίδιος λέει- και επαναλαμβάνει: "Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη". Η προσπάθεια του κ. Κυρίτση να ηγηθεί σε παλιές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δική τους υπόθεση. Η στήριξή του, όμως, σε κατηγορούμενους για τρομοκρατία, "η αλληλεγγύη σε συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν", ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας και προκαλεί ανησυχία σε κάθε πολίτη. Πολύ περισσότερο όταν η Κυβέρνηση συχνά υποκύπτει και κάνει πράξη τις θέσεις του», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.