ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/09/2016 08:07 EEST | Updated 12/09/2016 13:26 EEST

Το ειρωνικό σχόλιο Πολάκη για τη δημοσιογράφο του Alpha που εκνεύρισε τον Τσίπρα στη ΔΕΘ - Τι απαντά η δημοσιογράφος

Menelaos Myrillas / SOOC

Ένα σχόλιο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για τη δημοσιογράφο του Alpha που εκνεύρισε τον Τσίπρα στη ΔΕΘ, ήταν αρκετό για να ξεσπάσει νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook φωτογραφίες φωτογραφίες της δημοσιογράφου του ALPHA Ευαγγελίας Τσικρίκα τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και άλλα στελέχη της ΝΔ, με το εξής σχόλιο: «Βρε βρε την κυρία Τσικρικα που την "απολύει" η κυβέρνηση επειδή δεν πήρε άδεια το αφεντικό της. Το 2011-12-13-14 δεν πόναγε ,δεν δάκρυζε ,δεν ρωτούσε αλλα ως θεραπαινιδα και λιβανιςτηρι των παράνομων καναλαρχών και του Σαμαρά έβγαζε μόνο ευτυχισμένες "οικογενειακές"φωτογραφίες"».

Το σχόλιο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με την ΝΔ για μιλά για «ιταμή απόπειρα τρομοκράτησης των δημοσιογράφων από τον κ. Πολάκη».

Ειδικότερα, η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Η αήθης επίθεση του κ. Πολάκη στη δημοσιογράφο Ε. Τσικρίκα, επειδή τόλμησε να ρωτήσει τον κ. Τσίπρα για το “μαύρο” στα κανάλια και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, επιβεβαιώνει την κατρακύλα της Κυβέρνησης στον αυταρχισμό. Είναι θλιβερή συνέχεια στην απειλή του να χώσει δημοσιογράφους “τρία μέτρα κάτω από τη γη”. Είναι ιταμή απόπειρα τρομοκράτησης των δημοσιογράφων και φίμωσης κάθε ελεύθερης φωνής, που εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της Κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση».

Τσικρίκα: Αν θέλουν τόσο πολύ, θα βγάλω φωτογραφίες και με τον Τσίπρα

Στον αναπληρωτή υπουργού Υγείας, απάντησε και η ίδια η δημοσιογράφος του Alpha, Ευαγγελία Τσικρίκα αναφέροντας πως κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Ειδικότερα, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, είπε χαρακτηριστικά:

«Όλες αυτές είναι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εν ώρα δουλειάς. Δεν βρήκαν τίποτα να προσάψουν και έβγαλαν εκείνες τις φωτογραφίες. Αν λοιπόν θέλουν τόσο πολύ, να βγάλω και φωτογραφίες και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοκλασάτα, με τον πρωθυπουργό… Γιατί με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν βγάζουν όλοι οι συντάκτες φωτογραφίες αναμνηστικές;

Μπορώ μετά από 20 χρόνια στη δουλειά να κάνω κριτική σε οποιονδήποτε πολιτικό, σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, γιατί ακριβώς δεν ξέρω τι ψηφίζω, και νομίζω ότι μπορώ να μιλάω με αντικειμενικότητα, αυτό είναι το παράσημό μου. Ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν με ενδιαφέρει πραγματικά.. Καταλαβαίνω αυτήν την πρακτική, είναι όντως πρωτόγνωρη… Έχουν χάσει κάποιοι την ψυχραιμία τους, δεν πειράζει».

Αναφερόμενη στην ερώτηση που έκανε στον κ. Τσίπρα είπε: «Έκανα την ερώτηση για ποιο λόγο; Για να βοηθήσω κάποιο κόμμα; Την προσωπική μου αγωνία μετέφερα, και άλλων 600 εργαζομένων, και χιλιάδων άλλων, οι οποίοι θα μείνουν στο δρόμο».