ΔΙΕΘΝΕΣ
18/09/2016 12:20 EEST | Updated 18/09/2016 14:36 EEST

ΗΠΑ: Οκτώ τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι από άνδρα που μιλούσε για τον Αλλάχ

J.Castro via Getty Images
American policeman controlling the traffic in an urban area of Chicago

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου με μαχαίρι σε ένα εμπορικό κέντρο της πολιτείας Μινεσότα (βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες), από έναν επιτιθέμενο ο οποίος σκοτώθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο δράστης της επίθεσης «έκανε αναφορές στον Αλλάχ», δήλωσε ο Μπλερ Άντερσον, επικεφαλής της αστυνομίας του Σεντ Κλάουντ, μιας πόλης που βρίσκεται περίπου 100 χλμ. βορειοδυτικά της Μινεάπολης και όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση στο εμπορικό κέντρο Crossroads.

«Επιβεβαιώσαμε ότι ρώτησε τουλάχιστον ένα πρόσωπο αν είναι μουσουλμάνος προτού του επιτεθεί», πρόσθεσε. Ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας.

Ο Άντερσον υπογράμμισε πως η έρευνα είναι σε εξέλιξη. «Δεν μπορώ να πω τώρα αν πρόκειται ή όχι για τρομοκρατική επίθεση γιατί δεν το γνωρίζουμε», είπε.

Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο Amaq, όργανο προπαγάνδας της ισλαμιστικής ομάδας μετέδωσε ότι η επίθεση «πραγματοποιήθηκε από μαχητή του Ισλαμικού Κράτους ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις του ΙΚ να στοχεύσουν τα μέλη του κατά των υπηκόων χωρών που ανήκουν στη συμμαχία των Σταυροφόρων».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post