ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/10/2016 08:11 EEST | Updated 05/10/2016 12:10 EEST

Στη ΝΔ ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος

Sooc

Την απόφασή του να ενταχθεί στη ΝΔ ανακοίνωσε με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος.

Στη δήλωσή του επισημαίνει ότι έλαβε υπόψη του, τη γνώμη των πολιτών και σημειώνει ότι πρυτάνευσε η βούληση να αγωνιστεί για να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δηλώνει δε την εμπιστοσύνη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πίστη του στην ανανέωση της πολιτικής ζωής και στην αξιοκρατία.

Η πλήρης δήλωση του κ. Καλλιάνου έχει ως εξής: «Ύστερα από σοβαρό προβληματισμό, αποφάσισα να ενταχθώ στη Νέα Δημοκρατία. Πήρα πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μου τις απόψεις εκατοντάδων πολιτών με τους οποίους συζήτησα. Πρυτανεύει στην απόφασή μου η βούληση να αγωνιστώ για την απομάκρυνση από την εξουσία της σημερινής αναξιόπιστης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Παρακολούθησα με προσοχή τις τοποθετήσεις όλων των πολιτικών αρχηγών από το βήμα της ΔΕΘ. Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό για τη Συμφωνία Αλήθειας και τις μεταρρυθμίσεις για την έξοδο από την κρίση, είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση για την πατρίδα μας.

Πιστεύω στην ανανέωση της πολιτικής ζωής, στην αξιοκρατία και θα κάνω το καλύτερο δυνατόν για να ξεπεραστούν οι παθογένειες του χθες στη χώρα μας».

Ο κ. Καλλιάνος είχε αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων κάνοντας λόγο σε επιστολή του για «παλαιοκομματικές νοοτροπίες» και τασσόμενος κατά της έστω και έμμεσης υποστήριξης του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει πρωθυπουργό που διέλυσε τη χώρα και «αποδείχτηκε ο πλέον αναξιόπιστος».

Aπό πλευράς του, ο κ. Λεβέντης είχε εκτιμήσει πως είναι πιθανό ενδεχόμενο ένας «γάμος» μεταξύ Μητσοτάκη και Καλλιάνου, δηλώνοντας πως «εγώ αποκλείεται να πάω».

Ένωση Κεντρώων: Το είχαμε υποψιαστεί

Μετά την συγκεκριμένη ανακοίνωση, η Ένωση Κεντρώων σχολίασε το περιστατικό, τονίζοντας ότι η παράταξη είχε υποψιαστεί ότι ο κ. Καλλιάνος είχε έρθει σε συμφωνία με την ΝΔ.

«Όταν ο κ. Καλλιάνος έφυγε από το κόμμα μας καταγγέλοντας ότι έχουμε μυστική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπει η Ένωση Κεντρώων στην κυβέρνηση δηλώσαμε ότι η Ένωση Κεντρώων ποτέ δεν θα μπει στην κυβέρνηση και ότι Κέντρο ήμασταν, Κέντρο είμαστε και Κέντρο θα παραμείνουμε για πάντα. Όλοι τότε υποψιαστήκαμε ότι εκείνος εκ της συμπεριφοράς του, είχε έλθει σε συμφωνία με την ΝΔ. Με την σημερινή του ένταξη στην ΝΔ γίνεται φανερό ποιοι μας λασπολογούν και ποιοι επιδίδονται το τελευταίο δίμηνο σε εκστρατεία συκοφάντησης της Ένωσης Κεντρώων. Ο κόσμος, όλος ο κόσμος όπου και αν ανήκει την συμπεριφορά αυτή της ΝΔ δεν την εγκρίνει».