ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/10/2016 14:25 EEST | Updated 27/10/2016 14:26 EEST

Πριν τον Ομπάμα ο Λαβρόφ. Στην Αθήνα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών την Τρίτη 1η Νοεμβρίου

ASSOCIATED PRESS
Russian Foreign Minister Sergey Lavrov arrives for a new conference, Friday, Sept. 23, 2016 at United Nations headquarters. (AP Photo/Mary Altaffer)

Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα, την ελληνική πρωτεύουσα θα επισκεφθεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αναδεικνύοντας τα αποτελέσματα της πολυδιάστατης ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Μάλιστα στο λιμάνι του Πειραιά θα βρίσκονται τις ίδιες μέρες τόσο η ναυαρχίδα του αμερικανικού στόλου που έχει φτάσει από την Υεμένη, όσο και τρία ρωσικά πολεμικά πλοία που θα εισέλθουν την Δευτέρα!

Η αφορμή για την έλευση του Λαβρόφ είναι το 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Φόρουμ με θέμα «Ελλάδα – Ρωσία: 2η χιλιετία φιλικών σχέσεων» , που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο 1 και 2 Νοεμβρίου και θα χαιρετίσουν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ.

Το Φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσίας και της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Διοργανώνεται από το Ίδρυμα Άγιου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», η Ελληνορωσική Λέσχη «Διάλογος» σε συνεργασία με την Pommel Holdings Inc. και την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ).

Παράλληλα στην Αθήνα θα διεξάγονται από τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, και οι εορταστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της υλοποίησης του Φιλανθρωπικού προγράμματος στη μνήμη της Μεγάλης Δούκισσας, Βασίλισσας των Ελλήνων Όλγας Κονσταντίνοβνα Ρομάνοβα (1851-1926).