ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/11/2016 10:39 EET | Updated 01/11/2016 10:40 EET

Κάλεσμα Ρουβίκωνα για «μαχητική» υποδοχή του Ομπάμα στην Αθήνα

Joshua Roberts / Reuters
U.S. President Barack Obama speaks at a Hillary for America campaign event in Orlando, Florida, U.S., October 28, 2016. REUTERS/Joshua Roberts

Σε «μαχητική» υποδοχή του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα στις 15-16 Νοεμβρίου, καλεί τους πολίτες η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» μέσω ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Να υποδεχτούμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ όπως του αναλογεί. (…) αυτό που έχει σημασία με την επίσκεψη Ομπάμα είναι να καταγγελθούν όσα οι ΗΠΑ και οι ανταγωνιστές τους προκαλούν αυτή τη στιγμή στις ζωές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Αλλά και τα όσα μπορούν να έρθουν το αμέσως επόμενο διάστημα», τονίζουν μεταξύ άλλων.

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη του Ρουβίκωνα, «πέρα από μία ένεση κύρους στο καθεστωτικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, η επίσκεψη Ομπάμα δεν κομίζει τίποτα άλλο για τη ‘δεύτερη φορά αριστερά’ (…) Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ πρέπει να οδηγήσει τον κόσμο του αγώνα μαχητικά στους δρόμους όπως έκανε και τις προηγούμενες φορές, όπως έκανε και κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων στη Γιουκοσλαβία και το Ιράκ».

Σύμφωνα με τον Ρουβίκωνα, «αν και η ΕΕ έχει τον κύριο λόγο, οι ΗΠΑ βρίσκονται βαθιά χωμένες στην ελληνική κρίση μέσω του ΔΝΤ. Έναν παγκόσμιο μηχανισμό επιτήρησης της καπιταλιστικής οικονομικής τάξης, το ΝΑΤΟ της παγκοσμιοποιημένης νεοφιλελεύθερης ατζέντας».

Sponsored Post