ΔΙΕΘΝΕΣ
05/11/2016 07:44 EET | Updated 05/11/2016 08:05 EET

Μια υπέροχη Susan Sarandon απαντά στις φεμινίστριες γιατί δεν θα ψηφίσει Κλίντον και αφήνει άφωνο τον παρουσιαστή

Actress Susan Sarandon poses on the red carpet as she arrives for the opening ceremony and the screening of the film "Cafe Society" out of competition during the 69th Cannes Film Festival in Cannes, France, May 11, 2016. REUTERS/Yves Herman
Yves Herman / Reuters
Actress Susan Sarandon poses on the red carpet as she arrives for the opening ceremony and the screening of the film "Cafe Society" out of competition during the 69th Cannes Film Festival in Cannes, France, May 11, 2016. REUTERS/Yves Herman

Η Σούζαν Σαραντον είναι μια από τους πιο πολιτικοποιημένους καλλιτέχνες στις ΗΠΑ και στήριξε δημοσιά και με πάθος τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς ο οποίος «κατέβηκε» στην κούρσα των Δημοκρατικών απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, διεκδικώντας το χρίσμα του υποψηφίου για την διεκδίκηση της Προεδρίας των ΗΠΑ στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο Σάντερς, αποδεχόμενος την ήττα του κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν την υποψήφια του κόμματος Κλίντον που θα έδινε μια σκληρή- όπως άλλωστε αποδείχθηκε μάχη- απέναντι στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ. Η Σαράντον όμως επέλεξε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο δηλώντας ανοιχτά πως δεν πρόκειται να στηρίξει την Χίλαρι.

Η στάση της, ουδόλως ενόχλησε τους υποστηρικτές του Σάντερς καθώς αρκετοί εξ αυτών κάνουν την ίδια σκέψη. Κάποιοι όμως, επέκριναν την ηθοποιό επειδή δεν στηρίζει την υποψηφιότητα της πρώτης γυναίκας στις ΗΠΑ που διεκδικεί με αξιώσεις την Προεδρία.

Έτσι το ερώτημα αυτό, ήταν αδύνατον να μην τεθεί και στην εκπομπή του BBC Νewsnight.

H Σαράντον όμως, που όπως έχει πολλές φορές αποδείξει δεν είναι μια όψιμη φεμινίστρια, έδωσε την πιο ουσιαστική απάντηση που θα μπορούσε να δώσει ποτέ κανείς σε μια τόσο ανόητη ερώτηση.

«Θέλω τη σωστή γυναίκα. Υπάρχουν υπέροχες γυναίκες, τις οποίες θαυμάζω και οι οποίες έχουν ηγηθεί χωρών...Εσείς είχατε γυναίκα (σ.σ. αρχηγό κράτος, το λέει απευθυνόμενη στον παρουσιαστή), δεν ξέρω πως αισθάνεσαι εσύ γι' αυτό αλλά εγώ ξέρεις δεν ψηφίζω με τον κόλπο μου. Όλο αυτό είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο (σ.σ. από την υποστήριξη απλά μιας γυναίκας υποψήφιας) και δεν θέλω να περάσω το χρόνο μου εδώ μιλώντας για τον Τραμπ και την Χίλαρι γιατί δεν είμαι εδώ γι αυτό το λόγο. Όλο αυτό, είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές».

Η Σαράντον, στην ίδια συνέντευξη υποστήριξε πως η χώρα σήμερα βρίσκεται σε αυτή την τόσο δύσκολη κατάσταση, ακριβώς επειδή οι ψηφοφόροι πάντα καλούνται να επιλέξουν «το μικρότερο από δύο ούτως ή άλλως κακά». Τονίζει την ανάγκη να υπάρχει και ένα τρίτο, ανεξάρτητο κόμμα που θα μπορεί να έχει λόγο στην πολιτική σκηνή στις ΗΠΑ και παρακινεί τους ψηφοφόρους να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση με την ψήφο τους.

Τόνισε δε πως όπως και να έχει η Κλίντον θα είναι αυτή που σχεδόν σίγουρα θα εκλεγεί Πρόεδρος, αφού έχει, όπως ανέφερε, όλα τα media στο πλευρό της ενώ όταν ρωτήθηκε εάν θα νιώσει μεταμέλεια εάν ξυπνήσει την επομένη των εκλογών και έχει εκλεγεί ο Τραμπ απάντησε: «Με απασχολούν οι πόλεμοι, η κατάσταση στη Συρία, όλα αυτά τα πράγματα που έχουν μια αντικειμενική υπόσταση, όπως η ΤΡΡ, το περιβάλλον...Όποιος και να εκλεγεί δεν θα ασχοληθεί με αυτά τα ζητήματα γιατί το χρήμα έχει αλώσει το σύστημα, οπότε όχι για μένα δεν έχει καμία σημασία».

Sponsored Post